WijkLeerbedrijf IJsselstein van start!

16 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt krijgen een springplank naar betaald en zinvol werk.

WijkLeerbedrijf IJsselstein opent op 1 februari 2016 haar deuren. Het WijkLeerbedrijf is een fysieke plek in de wijk van waaruit de deelnemers extra ondersteuning bieden aan inwoners van IJsselstein. Het WijkLeerbedrijf is gevestigd in woon- en zorgcentrum Ewoud, in het centrum van IJsselstein. Hier bevindt zich het leerhome van de deelnemers en een leslokaal waar een docent van het ROC de opleiding verzorgd. Vanaf 1 februari 2016 starten de deelnemers aan de Entreeopleiding niveau 1 met uitstroommogelijkheden richting zorg, welzijn, horeca en dienstverlening. De deelnemers gaan kwetsbare inwoners (ouderen, zieken en jonge gezinnen) van IJsselstein ondersteunen bij allerlei activiteiten in en om het huis. Het gaat om informele zorg waarvoor geen thuiszorg of ondersteuning via de gemeente mogelijk is. Denk aan samen boodschappen doen, een kopje koffie drinken en begeleiden naar activiteiten in de wijk. Dit geeft mensen de mogelijkheid langer zelfstandig thuis te blijven wonen en het dringt de eenzaamheid in de wijk terug.

Goed van start met een inwerkprogramma

Op 4 januari 2016 is de groep van 16 deelnemers gestart met het inwerkprogramma. In een periode van 4 weken, voorafgaand aan het opleidingstraject, gaan zij zowel individueel als in groepsverband aan de slag om voorbereid te zijn en klaargestoomd te worden voor het opleidingstraject. Dit betekent dat ze wennen aan leren en werken. Iedere week wordt er iets meer van de deelnemers gevraagd zodat ze met ingang van 1 februari fit en goed voorbereid kunnen starten. Wat merkt u hiervan? Tijdens het programma maken de deelnemers (voor zover nodig) kennis met IJsselstein én maakt IJsselstein kennis met onze deelnemers.

WijkLeerbedrijf IJsselstein is een initiatief van Calibris Advies en is een samenwerking tussen de gemeente IJsselstein, Zorgplatform-Geranós, woon- en zorgcentrum Ewoud, Stichting Pulse, MBO Utrecht en ROC Midden Nederland.

Wilt u ook participeren in het WijkLeerbedrijf?

Dat kan! Iedere organisatie die een bijdrage kan leveren is welkom. En u krijgt er ook iets voor terug.

Neem voor meer informatie contact op met:
Erik Huijzer, adviseur Calibris Advies

E | e.huijzer@calibrisadvies.nl   T | 06-14945231