Studenten WijkLeerbedrijf Landgraaf brengen een bezoek aan WijkLeerbedrijf Daalhof Maastricht

Woensdag 13 april brachten de studenten van het WijkLeerbedrijf Landgraaf een bezoek aan het WijkLeerbedrijf Daalhof in Maastricht.

In de ochtend liepen de studenten individueel mee met een student van het wijkleerbedrijf Maastricht. Zij gingen naar cliënten om te ondersteunen bij boodschappen halen, een wandeling maken of begeleiding naar een therapeut. Een andere groep hielp samen met de studenten van Maastricht bij diverse activiteiten binnen de dagopvang van Daalhof. In deze ruimte waren diverse hoekjes gecreëerd met activiteiten zoals beschilderen van potjes, maken van “ kunstbloemen” en een beauty activiteit. De studenten van WLB Maastricht hadden dit met begeleiding georganiseerd. De lunch werd gezamenlijke genuttigd in het leerhome en daar werd de ochtend met elkaar besproken.

Landgraaf_2_IMG-20160413-WA0000In de middag werd met diverse cliënten en studenten een bezoek gebracht aan de (kinder)boerderij Daalhof. De studenten bezochten met de ouderen het terras van de boerderij, iemand ging met een meneer naar de boerderijwinkel om inkopen te doen en sommige cliënten gingen met een student een rondje over het terrein om de benen te strekken of de dieren te bekijken. De middag werd afgesloten in het leerhome, waar een student van het wijkleerbedrijf Maastricht haar bevindingen van de opstart met de studenten van Landgraaf deelde: “jullie vinden het nu misschien nog allemaal wat onduidelijk, en gek, maar jullie moeten echt volhouden…want wij vonden het in het begin ook raar en onrustig, maar nu weten we hoe het werkt en willen we eigenlijk niet meer weg!
Het is veel beter in het leerhome dan op school, we kunnen veel vragen stellen en werken samen. We hebben echt een band opgebouwd met de bewoners die we bezoeken of die hier komen. Dat is echt leuk!”

Landgraaf_1_IMG-20160413-WA0010