Diploma’s WijkLeerbedrijf Maastricht uitgereikt!

Op maandag 4 juli 2016 vond de eerste diplomering van het WijkLeerbedrijf Maastricht plaats. Een feestelijk moment waarbij studenten van ROC Leeuwenborgh na een succesvolle stageperiode hun diploma Helpende Zorg & Welzijn in ontvangst hebben genomen.

In september 2014 is het WijkLeerbedrijf Maastricht in de wijk Daalhof gestart, een samenwerkingsverband tussen Mosae Zorggroep, Levanto, Radar, Gemeente Maastricht, Zorgtechniek Limburg, ROC Leeuwenborgh en Calibris Advies. In het WijkLeerbedrijf hebben de afgelopen twee jaar 15 studenten de opleiding Helpende Zorg en Welzijn succesvol gevolgd. Het unieke hierbij is dat studenten informele ondersteuning bieden in de vorm van een stage wbij inwoners in en om de wijk Daalhof die een helpende hand goed kunnen gebruiken. De lessen worden gegeven in het speciaal ingerichte Leerhome in zorgcentrum Daalhof waar docent en begeleiders dagelijks aanwezig zijn voor extra ondersteuning. Bovendien hebben deze studenten op een praktische manier kennisgemaakt met allerlei zorgtechnologische ontwikkelingen in de wijk. Denk hierbij aan beeldbellen, ondersteuning van het digitale wijkplatform Cubigo en kennismaking met een robot die ontwikkeld is om contact te leggen tussen cliënt en zorgverleners. Op deze wijze wordt praktijk en onderwijs dicht bij elkaar gebracht, wat vele voordelen kent voor de praktijk, onderwijs en de studenten!

Na de succesvolle opleiding zijn gisteren de welverdiende diploma’s tijdens het wijkfeest mét de inwoners van Daalhof uitgereikt. De allereerste WijkLeerbedrijf Maastricht-diploma’s zijn door wethouder de heer J.J.G.M. (Jack) Gerats aan de studenten overhandigd.

 001

Foto: Bert Lemmens – PR & Communicatie Leeuwenborgh Opleidingen