Eerste diploma’s WijkLeerbedrijf Landgraaf worden uitgereikt!

Op 6 april 2017 om 16.00 uur zal de eerste diplomering van studenten van WijkLeerbedrijf Landgraaf plaatsvinden. Een feestelijk moment waarbij 5 studenten van het ROC Arcuscollege, na een succesvolle tijd in het WijkLeerbedrijf, hun welverdiende diploma Helpende Zorg en Welzijn in ontvangst zullen nemen. De diploma uitreiking zal plaatsvinden in het Leerhome van het WijkLeerbedrijf.

 

In maart 2016 zijn we gestart met WijkLeerbedrijf Landgraaf, een samenwerkingsverband tussen de gemeente Landgraaf, ROC Arcus College, Assist BV, de zorginstellingen Meander, Radar en Levanto en Calibris Advies. In het WijkLeerbedrijf hebben dit jaar studenten de opleiding Helpende Zorg en Welzijn gevolgd. Het unieke hierbij is dat er stage wordt gelopen bij inwoners in de wijken van Landgraaf, die een helpende hand goed kunnen gebruiken. De lessen worden gegeven in het speciaal ingerichte Leerhome in de voormalige Prins Willem Alexander school op de Graaf Johan Frederikstraat. Daar zijn docenten dagelijks aanwezig voor les en extra ondersteuning en wordt dagelijkse begeleiding geboden door de coördinatoren van Meander, Levanto, Radar en EliseHelpt.

Op deze wijze worden onderwijs en praktijk heel dicht bij elkaar gebracht, wat vele voordelen kent voor praktijk, onderwijs én de studenten! Dat het leren op deze wijze leuk en effectief kan zijn, is nu gebleken: de vijf studenten die hun diploma gaan ontvangen, hebben allemaal hun studie versneld kunnen doorlopen en stromen nu door naar vervolgstudie of een baan in de zorg. De rest van de eerste groep studenten zal naar verwachting aan het einde van dit schooljaar ook hun diploma kunnen ontvangen.

 

 

 

NOOT VOOR DE REDACTIE, NIET VOOR PUBLICATIE

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met

Petra Beckers, projectleider WijkLeerbedrijf Landgraaf

E | p.beckers@calibrisadvies.nl

T | 06 330 808 01