Ik ga u missen, ik jou ook.

Met de tentoonstelling ‘Ik ga u missen, ik jou ook’ in zorgcentrum Birkhoven Zorggoed nemen stagiairs van het WijkLeerbedrijf Amersfoort Soesterkwartier afscheid van hun cliënten. In het zorgcentrum hangen foto’s van de stagiairs met hun cliënten. En er zijn interviews te horen waarin beide partijen vertellen wat ze voor elkaar betekenen; over hoe het is om hulp te geven en hulp te ontvangen; hoe je elkaars eigenaardigheden ontdekt en dat je na verloop van tijd je realiseert dat er een vriendschapsband is gegroeid.

De tentoonstelling is donderdag 19 maart feestelijk geopend en nog tot eind maart te bekijken en te beluisteren in zorgcentrum Birkhoven Zorggoed , Soesterweg 533 in Amersfoort. Daarna gaat de tentoonstelling op reis en is hij te zien op verschillende locaties in Amersfoort.

 

WijkLeerbedrijf Amersfoort Soesterkwartier

De stagiairs van het WijkLeerbedrijf Amersfoort Soesterkwartier komen van (V)MBO onderwijsinstellingen en volgen de opleiding Helpende Zorg en Welzijn, AKA of Zorghulp. Zij worden begeleid door ervaren beroepskrachten en helpen oudere of zieke mensen met allerlei hand- en spandiensten. Bijvoorbeeld door te helpen bij het boodschappen doen of de huishouding, de hond uitlaten of meegaan naar de huisarts. In alle gevallen gaat het om activiteiten die mensen minder goed of niet (meer) zelf kunnen doen en waarvoor ze geen thuiszorgindicatie krijgen. De stagiairs komen bij mensen thuis. Maar ze helpen ook in buurthuizen en zorgcentra, bij sport- en spelactiviteiten en in de kinderopvang.

Voor meer informatie over WijkLeerbedrijf Amersfoort Soesterkwartier en de tentoonstelling kijk op www.wijkleerbedrijf.nl/amersfoort-soesterkwartier of neem contact op met Rita Scholten via 06-30116431 of wijkleerbedrijf@birkhovenzorggoed.nl.