Klaar voor de start!

18 deelnemers van WijkLeerbedrijf IJsselstein hebben voorafgaand aan de Entreeopleiding een intensief
inwerkprogramma gevolgd.

Na 4 weken aan de slag te zijn geweest zijn de deelnemers klaargestoomd om 1 februari aanstaande officieel te starten! Het programma heeft in totaal 4 weken geduurd met een opbouw in het aantal uren per week. De groep is gestart met 4 uur per week en geëindigd met 16 uur in de laatste week. Op deze manier hebben zij kunnen wennen aan ritme en structuur.

De deelnemers hebben een boel informatie gekregen over de zorg, de sociale kaart van IJsselstein en over verschillende organisaties die actief zijn in de gemeente. De deelnemers hebben gastcolleges ontvangen van Wilma Kleijweg van Pulse, Bernadette Ghijssen van het Sociaal Team en Jos van der Deure van Vitras. De colleges zijn zeer positief ontvangen en de deelnemers hebben veel nieuwe dingen geleerd.

Naast de gastcolleges heeft de groep ook veel over zichzelf en elkaar geleerd. Kwaliteiten, valkuilen, persoonlijke wensen en (leer)doelen zijn opgeschreven en gedeeld. Binnen het WijkLeerbedrijf wordt er gewerkt met “maatjes”. Nadat iedereen voor de groep een PITCH  heeft gegeven is elke deelnemer aan een andere deelnemer als “maatje” gekoppeld. Van- en met elkaar leren staat gedurende deze opleiding centraal!

De laatste week was er ook tijd voor ontspanning. Om na alle nieuwe informatie en indrukken even te ontladen heeft de groep een Lachworkshop gevolgd van Els Schoot van Tot Lachs. Een uur lang heeft de groep middels oefeningen gelachen. Even aan niets denken, alles loslaten en verstand op nul.

Kortom: de deelnemers hebben er zin in, zijn gemotiveerd en zijn KLAAR VOOR DE START!

Reacties van deelnemers

“Ik vond het inwerkprogramma nuttig, want op die manier kun je rustig overschakelen naar een werkritme, vanuit een situatie waarin je minder ritme en structuur had. Stapsgewijs, met steeds een dagje erbij, bouw je het weer op. Plus je leert de mensen kennen waarmee je het komende jaar het traject aangaat”.
Ron

“Ik vind dit inwerkprogramma nuttig. Ik weet nu wat het Sociaal Team is, wat dementie is, etc. Voor de opleiding begint weet ik al meer over dit vak. Een goede start is het halve succes”!
Fei

“Ik vond het gezellig om nieuwe mensen te leren kennen. Wij hebben veel informatie gekregen die wij in de toekomst kunnen gebruiken. Daarnaast ben ik meer te weten gekomen over mijzelf”.
Fatima

“Ik vond het leuk, echt een lieve groep. Elke dag iets anders, veel kennis opgedaan. Het was gezellig”.
Kasya

Start