MBO-studenten bieden hulp en ondersteuning in IJsselstein

Het WijkLeerbedrijf IJsselstein opent op dinsdag 26 april om 15.30 uur officieel haar deuren.

Hiermee wordt het belang onderstreept van het WijkLeerbedrijf in IJsselstein, dat bewoners extra hulp en ondersteuning biedt op het gebied van zorg en welzijn. Het WijkLeerbedrijf is gevestigd aan de Jan van der Heydenweg 2 in IJsselstein. De bijeenkomst duurt tot 17.00 uur.

In februari 2016 is het WijkLeerbedrijf IJsselstein gestart. Een initiatief om bewoners extra hulp en ondersteuning te geven op het gebied van zorg en welzijn. Deze ondersteuning wordt geboden door 18 deelnemers van het WijkLeerbedrijf. Zij volgen de Entreeopleiding van MBO Utrecht en ROC Midden Nederland. Het WijkLeerbedrijf in IJsselstein is tot stand gekomen in samenwerking met gemeente IJsselstein, WIL Lekstroom, Zorgplatform Geranós, Pulse, Humanitas DMH, Stichting Vecht en IJssel, MBO Utrecht, ROC Midden Nederland en Calibris Advies. Met het initiatief speelt het WijkLeerbedrijf in op de veranderingen in de zorgvraag, waarbij informele zorg en wijkgericht werken centraal staan.

Informele hulp

Vanaf februari zijn de deelnemers van de Entreeopleiding niveau 1 gestart met hun opleiding en verlenen ze hand- en spandiensten voor wijkbewoners. De hulp die vanuit het WijkLeerbedrijf wordt gegeven is informeel, dat wil zeggen dat het hulp is die ook door een familielid, buren of vrienden gegeven kan worden.  Helaas heeft niet iedereen deze hulp, voldoende, voor handen. WijkLeerbedrijf IJsselstein is er voor iedereen die een steuntje in de rug kan gebruiken, van jong tot oud. Het mes snijdt aan twee kanten: wijkbewoners krijgen hulp die zij nodig hebben en de deelnemers doen werkervaring op en ronden op deze manier hun opleiding af met een aantrekkelijke stageplaats.

Vraag hulp aan

Het WijkLeerbedrijf IJsselstein is gevestigd in Woon- en zorgcentrum Ewoud, Jan van der Heydenweg 2 te IJsselstein. Heeft u hulp nodig of kent u iemand die hulp goed kan gebruiken? Neem dan contact op met Geja de Jong, coördinator van het WijkLeerbedrijf via ijsselstein@wijkleerbedrijf.nl, www.wijkleerbedrijf.nl/ijsselstein.

uitnodiging-opening-wlb-ijsselstein