MBO-studenten bieden hulp en ondersteuning in Venray

Het WijkLeerbedrijf Venray krijgt op maandag  18 april om 16.00 uur zijn officiële start met de ondertekening  van een samenwerkingsovereenkomst door de partners.

Daarmee onderstrepen zij het belang van het WijkLeerbedrijf in Venray, dat bewoners extra hulp en ondersteuning biedt op gebied van zorg en welzijn. WijkLeerbedrijf Venray is gevestigd aan de Hoenderstraat 10-12 in Venray, de bijeenkomst duurt tot 18.00 uur.

In februari 2016 is het WijkLeerbedrijf Venray gestart. Een initiatief om bewoners extra hulp en ondersteuning te geven op het gebied van zorg en welzijn. Deze ondersteuning wordt geboden door studenten van het ROC Gilde Opleidingen. Het WijkLeerbedrijf in Venray is tot stand gekomen in samenwerking met Calibris Advies, gemeente Venray, ROC Gilde Opleidingen, Proteion, MET ggz, Vincent van Gogh en Synthese. Met het initiatief speelt het WijkLeerbedrijf in op de veranderingen in de zorgvraag, waarbij informele zorg en wijkgericht werken centraal staan.

Informele hulp

Vanaf februari zijn studenten van de opleiding Helpende Zorg en Welzijn van het ROC Gilde Opleidingen gestart met hun opleiding en verlenen ze hand- en spandiensten voor wijkbewoners. De hulp die vanuit het WijkLeerbedrijf wordt gegeven is informeel, dat wil zeggen dat het hulp is die ook door een familielid, buren of vrienden gegeven kan worden.  Helaas heeft niet iedereen deze hulp, voldoende, voor handen. WijkLeerbedrijf Venray is er voor iedereen die een steuntje in de rug kan gebruiken, van jong tot oud. Het mes snijdt aan twee kanten: wijkbewoners krijgen hulp die zij nodig hebben en de studenten doen werkervaring op en ronden op deze manier hun opleiding af met een aantrekkelijke stageplaats.

Vraag hulp aan

Het WijkLeerbedrijf Venray is gevestigd in Odeon, Hoenderstraat 10-12 te Venray. Heeft u hulp nodig of kent u iemand die hulp goed kan gebruiken? Neem dan contact op met Jolanda Barents of Marja Smits, coördinatoren van het WijkLeerbedrijf via venray@wijkleerbedrijf.nl, www.wijkleerbedrijf.nl/venray.

Uitnodiging opening WLB Venray