Persbericht ondertekening samenwerkingsconvenant

Helpende Handen Hengelo biedt kwetsbare inwoners hulp in en om het huis

Op 3 december 2015 ondertekenden de gemeente Hengelo, SWB, Carintreggeland, Zorggroep Manna, ROC van Twente en Calibris Advies een samenwerkingsovereenkomst voor alweer de 4e editie van het WijkLeerbedrijf Helpende Handen Hengelo. Met hun handtekening onderstreepten de partijen het belang van het WijkLeerbedrijf in Hengelo. Sinds mei 2012 kunnen wijkbewoners hier terecht met informele zorgvragen en de deelnemers van het WijkLeerbedrijf helpen hen bij het invullen van deze hulpvragen. Zo draagt WijkLeerbedrijf Helpende Handen Hengelo bij aan een wijkgerichte aanpak voor de zorg.

“Binnen het WijkLeerbedrijf is er sprake van dubbele wederkerigheid” (Erik Huijzer, projectleider Calibris Advies). De deelnemers krijgen vanuit de uitkering een opleiding aangeboden. Tijdens de opleiding ondersteunen zij wijkbewoners met informele hulp en, voor zover mogelijk, vragen we wijkbewoners om iets terug te doen voor onze deelnemers. Bijvoorbeeld door hen te helpen met de Nederlandse taal, te oefenen met rekenen of door hen te leren fietsen.

Foto persbericht

WijkLeerbedrijf

Het WijkLeerbedrijf biedt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een springplank naar betaald en zinvol werk. Binnen het WijkLeerbedrijf krijgen de deelnemers de kans om een opleiding te volgen en werkervaring op te doen. Tijdens de opleiding helpen de deelnemers kwetsbare wijkbewoners (ouderen, zieken en jonge gezinnen) met allerlei klusjes in en om het huis. Het gaat om informele zorg waarvoor geen thuiszorg of ondersteuning via de gemeente mogelijk is. Denk aan samen boodschappen doen, een kopje koffie drinken en begeleiden naar activiteiten in de wijk. Dit geeft  mensen de mogelijkheid langer zelfstandig thuis te blijven wonen en dringt de eenzaamheid in de wijk terug.

Kijk voor meer informatie op www.helpendehandenhengelo.nl
Neem voor meer informatie contact op met:
Erik Huijzer, adviseur Calibris Advies
E | e.huijzer@calibrisadvies.nl   T | 06-14945231