Vraag hulp aan

Kunt u niet alles meer zelf doen, maar u komt niet in aanmerking voor geïndiceerde zorg? Dan kunnen de deelnemers van het WijkLeerbedrijf u helpen met een aantal werkzaamheden. U krijgt praktische ondersteuning en onze deelnemers doen ervaring op in de praktijk. Belangrijk om te weten: al onze hulp en ondersteuning bieden we aan in de vorm van een stage.

Wij kunnen u onder andere helpen bij:

1.Ondersteunen van huishoudelijke werkzaamheden

Deelnemers van het WijkLeerbedrijf kunnen ondersteunen bij lichte en aanvullende huishoudelijke werkzaamheden.

2.Begeleiden van personen

Deelnemers van het WijkLeerbedrijf begeleiden bewoners die zich beperkt kunnen bewegen, bij bijvoorbeeld een wandeling met rollator of rolstoel of een fietstocht. Zo kunt u samen met de deelnemer boodschappen doen, de stad in gaan, naar de bibliotheek of een museum in Venray bezoeken. Ook samen wandelen om uw huisdier uit te laten hoort hierbij.

3.Organiseren en uitvoeren van betekenisvolle activiteiten

Deelnemers werken mee aan activiteiten in Landgraaf, zoals het ondersteunen bij activiteiten als bloemschikken, samen kaarten maken, het organiseren van een sinterklaasactiviteit en de kerstmarkt, carnaval vieren of het verzorgen van een high tea voor bewoners. Daarnaast kan een deelnemer helpen bij activiteiten in uw eigen woonomgeving die aansluiten bij uw vragen en wensen.

Direct ondersteuning aanvragen

Wilt u direct ondersteuning aanvragen? Ga dan naar het contactformulier en geef aan welke hulp u wenst.