Welkom bij WijkLeerbedrijf Amersfoort Soesterkwartier

Merkt u dat u niet meer alles zelf kunt doen? Of kent u iemand die niet meer alles zelf kan? Zoals afwassen of boodschappen doen? De stagiairs van WijkLeerbedrijf Amersfoort Soesterkwartier willen u graag helpen. U krijgt extra hulp en de stagiairs doen ervaring op in de praktijk. Er zijn voor u geen kosten aan verbonden.

De stagiairs komen u graag thuis helpen. Maar ze helpen ook bij activiteiten in de wijk, zoals in buurthuizen en zorgcentra, bij sport- en spelactiviteiten en in de kinderopvang.
Een stagiaire komt één of meerdere dagdelen per week afhankelijk van wat u nodig heeft en op basis van met u gemaakte afspraken. De dagdelen zijn in principe van 9.30 uur tot 12.00 uur of/en van 13.00 tot 15.30 uur.

Opening-WijkLeerbedrijf-Amersfoort

Professionele hulp

De stagiairs zijn afkomstig van onderstaande MBO-VMBO onderwijsinstelling en volgen de opleiding Helpende Zorg en Welzijn, AKA, Zorghulp of VMBO. Zij worden begeleid door ervaren beroepskrachten en helpen mensen in de wijk bij allerlei hand- en spandiensten. Bij de dagelijkse activiteiten die de mensen minder goed of niet (meer) zelf kunnen doen en waarvoor ze geen thuiszorgindicatie krijgen. De leeftijd is hierbij onbelangrijk. Ook binnen organisaties bestaan klussen waarbij stagiairs ingezet kunnen worden.