WijkLeerbedrijf Den Helder

Merkt u dat u niet meer alles zelf kunt doen? Heeft u behoefte aan gezelligheid? Kent u iemand die hulp nodig heeft? Of kunt u als mantelzorger wel een steuntje in de rug gebruiken?

Of

Wilt u graag de BBL opleiding Dienstverlening Helpende Zorg en Welzijn volgen omdat u graag iets wil betekenen voor mensen die zorg of ondersteuning nodig hebben.

Dan staan de mensen van WijkLeerbedrijf Den Helder graag voor u klaar om te bekijken of we iets voor u zouden kunnen betekenen.

WijkLeerbedrijf Den Helder is speciaal opgericht om informele hulp aan mensen in de wijk te bieden. Het idee is heel simpel. Deelnemers van het WijkLeerbedrijf die les krijgen van docenten van ROC Kop van Noord Holland, willen praktische ervaring opdoen, die aansluit bij hun mbo-opleiding Dienstverlening Helpende Zorg en Welzijn. Onder begeleiding van professionals zijn zij u graag van dienst bij alle mogelijke activiteiten thuis of in de buurt. En daar wordt iedereen beter van!

C2

De coördinator van het WijkLeerbedrijf staat de wijkbewoners die hulp van het WijkLeerbedrijf willen hebben te woord, gaan bij hen langs en koppelen de hulpvraag aan een stagiair(e) van het WijkLeerbedrijf. Zij zijn aanspreekpunt voor iedereen die hulp krijgt vanuit het WijkLeerbedrijf. Daarnaast begeleiden zij ook de deelnemers, beoordelen ze opdrachten van de opleiding en bewaken ze de voortgang.

Het WijkLeerbedrijf Den Helder is een samenwerkingsverband tussen Gemeente Den Helder, Zorggroep Tellus, ROC Kop van Noord Holland en Calibris Advies.