Vraag hulp aan

Kunt u niet alles meer zelf doen, maar u komt niet in aanmerking voor thuiszorg, dan kunnen de deelnemers van het WijkLeerbedrijf u helpen met een aantal werkzaamheden. U krijgt extra hulp en onze deelnemers doen ervaring op in de praktijk. Belangrijk om te weten: al onze hulp en ondersteuning bieden wij in de vorm van stage aan.

Wij kunnen u onder andere helpen bij:

1. Ondersteunen van huishoudelijke werkzaamheden

Deelnemers van het WijkLeerbedrijf kunnen ondersteunen bij lichte en aanvullende huishoudelijke werkzaamheden.

2. Begeleiden van personen

Deelnemers van het WijkLeerbedrijf begeleiden (oudere) personen die zich beperkt kunnen bewegen, zoals bijvoorbeeld een wandeling met rollator of rolstoel of een fietstocht op de tandem. Zo kunt u samen met de deelnemer boodschappen doen, de stad in gaan, de bibliotheek bezoeken, een museum of dierentuin bezichtigen of langsgaan bij een bijeenkomst in de wijk. Ook samen wandelen om uw huisdier uit te laten hoort hierbij.

3. Organiseren en uitvoeren van betekenisvolle activiteiten

Deelnemers werken mee aan activiteiten in de wijk, zoals het begeleiden van basisschool kinderen in de verkeerstuin, het ondersteunen van ouderen bij de schilderclub, schaken, bloemschikken, bingo, enzovoorts. Daarnaast kan een deelnemer activiteiten uitvoeren in de woonomgeving die aansluiten bij uw vragen en wensen. Denk bijvoorbeeld aan huiswerkbegeleiding van basisschoolkinderen (die thuis door omstandigheden niet de ondersteuning kunnen krijgen).

Direct hulp aanvragen

Wilt u direct hulp aanvragen? Ga dan naar het contactformulier en geef aan welke hulp u wenst.