Welkom bij WijkLeerbedrijf Rotterdam Feijenoord

Het WijkLeerbedrijf Feijenoord is gevestigd op de tweede etage in het woonzorgcentrum Laurens Simeon & Anna aan de Strevelsweg in Rotterdam. U kunt er terecht voor een kopje koffie en een praatje. Heeft u een hulpvraag? Dan staan de coördinatoren van het WijkLeerbedrijf, José Ensing en Hester van Bekkum, u graag te woord.
In het Wijkleerbedrijf werken tijdens het schooljaar stagiaires van de opleiding Dienstverlening Helpende Zorg & Welzijn (niveau 2)  van het Albeda College. Zij bieden hulp en ondersteuning bij taken die bewoners in de wijk niet (meer) alleen kunnen verrichten en die niet (langer) via de zorgverzekeraar en gemeenten worden vergoed. Wij vragen aan de wijkbewoners ook iets terug, bijvoorbeeld hulp bij de Nederlandse taal of schoolopdrachten.

Voor de dagelijkse werkzaamheden in het WijkLeerbedrijf zijn er twee coördinatoren aanwezig. De coördinatoren staan de wijkbewoners te woord die hulp van het WijkLeerbedrijf willen hebben, gaan bij hen langs en koppelen de vraag om hulp aan een deelnemer. De coördinatoren zijn het aanspreekpunt voor iedereen die hulp krijgt vanuit het WijkLeerbedrijf. De coördinatoren werken nauw samen met docenten die op verschillende locaties van het Albeda College onderwijs verzorgen en de deelnemers begeleiden.