Welkom bij WijkLeerbedrijf Zwanenburg

WijkLeerbedrijf Zwanenburg is gehuisvest in zorgwooncomplex Eigen Haard in Zwanenburg. Eigen Haard is onderdeel van Amstelring.  Naast hen zijn ook Welzijnsinstelling MeerWaarde, Pract’S oefentherapie, gemeente Haarlemmermeer en ROC Nova college samenwerkingspartners in het WijkLeerbedrijf.

WijkLeerbedrijf Zwanenburg leidt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op tot een MBO niveau 1 of 2 diploma. Tijdens deze opleiding doen deelnemers werkervaring op in de vorm van stage. In deze stage bieden zij informele hulp bij kwetsbare bewoners in de wijk.

WijkLeerbedrijf Zwanenburg wordt geleid door een coördinator die de deelnemers intensief begeleidt. De coördinator staat de wijkbewoners te woord die hulp van het WijkLeerbedrijf willen hebben. Ze gaat bij hen langs en koppelt de vraag om hulp aan een deelnemer. De coördinator is het aanspreekpunt voor iedereen die hulp krijgt vanuit het WijkLeerbedrijf. Zij werkt nauw samen met docenten van het Nova college die in het WijkLeerbedrijf het onderwijs verzorgen.