Sinterklaasmiddag georganiseerd door deelnemers van WijkLeerbedrijf Landgraaf

Op woensdagmiddag 23 november vond de eerste kinderactiviteit plaats in het WijkLeerbedrijf in Landgraaf. In de voorafgaande weken hebben de tweedejaars studenten met hun docent deze activiteit voorbereid. De leerlingen hebben zelf de flyer ontworpen, de activiteiten bedacht, taken verdeeld, flyers verspreid en inkopen gedaan. Op de dag van de activiteit werd door de groep de ruimte versierd en alles werd klaargezet voor de activiteit: een sinterklaasmiddag voor kinderen uit de wijk.

IMG-20161123-WA0026  IMG-20161123-WA0014

Maar liefst 18 kinderen en een paar ouders, een opa en een oma konden genieten van de gezellige sfeer, de knutsel- en beweegactiviteiten en al het lekkers. Ook de aanwezige kinderen van de statushouders die boven ons WijkLeerbedrijf Nederlandse les volgen, mochten meedoen.

Voor de leerlingen was het de eerste keer dat zij zelf een grote activiteit georganiseerd hadden. De docent vertelde: normaalgesproken doen ze dit in school als simulatieactiviteit, maar dit is natuurlijk echt.

Het WijkLeerbedrijf maakt mogelijk dat de leerlingen extra ervaringen opdoen en veel leermomenten meemaken. De sinterklaasactiviteit was voor allen een geslaagde middag. De bedoeling is om met de leerlingen van het WijkLeerbedrijf de komende tijd vaker een activiteit te organiseren voor kinderen uit Landgraaf.