Statushouders bouwen toekomst in de zorg op met WelSlagen

Werk en Inkomen Hoeksche Waard en Calibris Advies slaan de handen ineen om statushouders de kans te bieden een toekomst in de Zorg op te bouwen. In februari start WelSlagen Hoeksche Waard. WelSlagen is een krachtig instrument om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te winnen voor kansrijke beroepen in zorg en welzijn. Zorgwaard, Gemiva, Profila Zorg, Bavo Europoort, Heemzicht en Cavent hebben al toegezegd praktijkplekken beschikbaar te stellen.

Leren en werken

Deelnemers volgen een toeleidingstraject wat hen de kans geeft op een leerbaan in de Zorg. Zij maken in dit traject kennis met alle facetten van de Zorg, krijgen inzicht in hun mogelijkheden én de kans om door te stromen naar een (BBL-)opleiding op niveau 2 of 3 in de Zorg. Gedurende twintig weken krijgen de deelnemers één dag per week les van het ROC Da Vinci college en lopen zij twee dagen per week stage bij een zorginstelling. Zo maken ze kennis met leren en werken in de praktijk. In februari start de eerste lesdag en worden de deelnemers en de instellingen gematcht. De instellingen worden daarvoor binnenkort benadert. De stage start dan in maart.

Deelnemers staan te trappelen

Werk in Inkomen Hoeksche Waard geeft met dit traject een groep van 12 statushouders de kans een toekomst op te bouwen in de zorg. Deze groep van 12 heeft aangegeven graag in de zorg te gaan werken. Omdat zij hier al ervaring mee hebben in hun thuisland, of met het zorgen voor familie. Zij hebben zich de laatste maanden georiënteerd op het werken in de zorg en staan te trappelen om dit traject te volgen. Een aantal van hen doet op dit moment al vrijwilligerswerk bij een zorginstelling.

Meer informatie en aanmelden

Heeft u als zorginstelling ook stageplekken beschikbaar? Of wilt u informatie over het project? Neem dan contact op met de projectleider Anneke Egger, a.egger@calibrisadvies.nl 0f 06-51458135.