Werkbezoek wethouders Wijkleerbedrijf Landgraaf

 

Op 7 juli hebben de wethouders Dreissen en Leunessen samen met de beleidsmedewerker Welzijn een bezoek gebracht aan het Leerhome van het Wijkleerbedrijf Landgraaf, dat als fysieke ondersteuning gekoppeld is aan het digitale wijkplatform EliseHelpt.nl.

Na ontvangst met een kopje koffie en een bonbonnetje, hebben de docent, de begeleider/coördinator en de projectleiders hen enthousiast bijgepraat over het reilen en zeilen van WijkLeerbedrijf Landgraaf zo’n 3 maanden na de start.

We hebben de wethouders kunnen vertellen over de groeiende vragen vanuit de wijk: onze ondersteuning is altijd als aanvulling of vervanging voor mantelzorg en burenhulp. Dat betekent dat we ondersteunen bij mensen die thuis wonen, al dan niet met aanvullende zorg. Ook konden we het goede nieuws delen, dat ook de instellingen waar onze studenten de bewoners en cliënten op de diverse locaties een extra beetje aandacht of ondersteuning geven, erg blij zijn met de eerste ervaringen. Niveau 2 studenten Helpende zorg en welzijn blijken een welkome aanvulling te zijn in de teams.

Tenslotte zijn we op bezoek geweest bij de hulpvrager waar studente Salina wekelijks op bezoek gaat. Zij vertelde dat het haar heel goed bevalt in de wijk en dat zij door deze stage ontdekt heeft welke kant ze op wil. Meneer vertelde dat hij omgekeerd ook heel blij was met de aanwezigheid van Salina. “Zoiets heb ik nog nooit meegemaakt”, zei hij.

bezoek wethouders

Nadat de afvaardiging van de gemeente Landgraaf door Salina voorzien was van een kopje koffie, werd met meneer nog een gezellig praatje gemaakt over zijn werkzame leven vroeger en zijn vrijetijdsbesteding, want daar vertelt hij graag over. Daarna werd het werkbezoek van de wethouders afgerond. Zij hebben een goed beeld gekregen van de meerwaarde van de Wijkleerbedrijfstudenten in de wijk!