WijkLeerbedrijf Landgraaf biedt leerroute op maat

WijkLeerbedrijf Landgraaf biedt leerroute op maat

Op donderdag 6 juli hebben 8 studenten van WijkLeerbedrijf Landgraaf uit handen van hun docente (op groepsfoto midden met bord) het welverdiende diploma Helpende Zorg en Welzijn, MBO niveau 2, ontvangen.

IMG_9417

Mede dankzij een team van enthousiaste en betrokken begeleiders vanuit de partnerorganisaties Meandergroep, Radar en Levantogroep, de hulpvraag coördinator van Social Care en de oplossingsgerichte, gedreven docenten van Arcuscollege hebben deze studenten allemaal op hun eigen manier een leerroute door de opleiding kunnen voltooien.

IMG_9390

Eén student bleek in de opleiding niet op zijn plaats te zijn en kon dankzij de inzet van zijn docenten overstappen naar de opleiding Facilitair medewerker niveau 2. Hij mocht binnen twee locaties van Meandergroep op de afdeling Facilitaire dienst zijn stage vervolgen onder de vlag van het WijkLeerbedrijf. In een half jaar tijd heeft hij alle opdrachten en examens van deze opleiding weten in te halen. Een andere student heeft een topprestatie geleverd, door in één jaar de normaal gesproken tweejarige opleiding af te ronden. Zij, moeder van twee kinderen, stroomde in september in bij de groep tweedejaars en heeft alle stages en examens weten te behalen.

IMG_9366

Zowel de opleidingsmanager van ROC Arcus college als wethouder Ringens benadrukten het unieke karakter van het WijkLeerbedrijf. Voor de studenten een hoog rendement door een contextrijke leeromgeving en voor de wijkbewoners een welkome hand hulp in de thuissituatie, waardoor thuiswonen soms langer mogelijk blijkt en eenzaamheid bestreden kan worden. De twee groepen studenten hebben samen in het eerste projectjaar ruim 9600 uur informele hulp verleend bij mensen thuis en in de verschillende zorginstellingen in Landgraaf.

IMG_9362

Alle studenten die donderdag hun diploma ontvingen, stromen door naar werk of vervolgopleiding: van Apothekersassistent tot Verzorgende IG of Maatschappelijke Zorg. Ook van de vijf versnellers, die al in april hun diploma mochten ontvangen, is iedereen doorgestroomd naar tijdelijk werk en gaan alle studenten na de zomer verder met een vervolgopleiding.

Meerdere studenten kregen in de partnerorganisaties van het WijkLeerbedrijf, Levantogroep, Radar en Meandergroep Zuid Limburg, een zomervakantiebaan aangeboden. Ook dat is een mooi vervolg van de aanvulling die de studenten in de zorginstellingen zijn voor het team. Er zijn ook eerstejaars studenten die al eerder een nul uren contract in de facilitaire diensten van Meandergroep aangeboden kregen.

Het WijkLeerbedrijf sluit haar deuren van 10 juli tot en met 27 augustus vanwege zomervakantie. In de week van 4 september worden de stages en de hulp in de wijk weer opgestart. De telefoon van het WijkLeerbedrijf wordt in de zomer gewoon beantwoord, dus wie zich wil aanmelden om vanaf september ook een student uit het WijkLeerbedrijf te ontvangen, kan alvast bellen: 06-19214161 of mailen naar landgraaf@wijkleerbedrijf.nl. Onze coördinator voor de hulpvragen, Hellen Mayntz, zal dan een intakegesprek inplannen, zodat de hulpvraag van de wijkbewoner geïnventariseerd kan worden en de inzet van de student ingepland kan worden voor na de zomer.