WijkLeerbedrijf Landgraaf gaat van start!

Met ingang van 21 maart 2016 biedt Wijkleerbedrijf Landgraaf samen met Elisehelpt.nl extra ondersteuning aan bewoners van Landgraaf die wat extra handen kunnen gebruiken.

Assist BV, Arcus College, Calibris Advies en de gemeente Landgraaf hebben het initiatief genomen voor de start van een WijkLeerbedrijf in Landgraaf. Als lokale ontmoetingsplek biedt het digitale platform Elisehelpt.nl een helpende hand voor alle partijen die in de wijk Ubach over Worms actief zijn. Vanaf 21 maart 2016 worden daar 20 studenten Helpende Zorg en Welzijn van Arcus College aan toegevoegd. Zij bieden kosteloos ondersteuning aan bewoners in Landgraaf. Aan het WijkLeerbedrijf leveren de zorgorganisaties MeanderGroep, LEVANTOgroep en Radar ook een bijdrage, door het bieden van professionele praktijkbegeleiding. Met het initiatief speelt het WijkLeerbedrijf in op de veranderingen in de zorgvraag, waarbij informele zorg en wijkgericht werken in eerste instantie centraal staan.

De studenten van de opleiding Helpende Zorg en Welzijn van Arcus College ondersteunen wijkbewoners in overleg  bij allerlei informele ondersteuningsvragen. Van huishoudelijk werk tot samen wandelen en van boodschappen doen tot samen de dokter bezoeken. WijkLeerbedrijf Landgraaf is er voor iedereen in de wijk die een steuntje in de rug kan gebruiken, van jong tot oud. Het mes snijdt aan twee kanten: wijkbewoners krijgen ondersteuning die zij nodig hebben en de studenten doen werkervaring op en ronden op deze manier hun opleiding af met een aantrekkelijke stageplaats.

Meer weten?

Heeft u belangstelling? Wilt u meer weten? Neem dan contact op met het WijkLeerbedrijf via landgraaf@wijkleerbedrijf.nl of telefonisch met de projectleider via 06-20543678.