WijkLeerbedrijf Maastricht met tweede groep van start

Vanaf begin november biedt Wijkleerbedrijf Maastricht wederom  ondersteuning aan bewoners van Daalhof die wat extra handen kunnen gebruiken.

Afgelopen donderdag 8 december heeft wethouder Janssen het startsein gegeven voor een nieuwe groep deelnemers van het wijkleerbedrijf in Daalhof. Naast de partners van het eerste uur, de gemeente Maastricht, Radar, Levanto, Mosae Zorggroep, de onderwijspartners Leeuwenborgh en Zorgtechniek Limburg zullen ook de nieuwe partners Buurtplatform Daalhof en welzijnsinstelling Trajekt de komende jaren een bijdrage leveren aan het project.

Wijklrbedrijf kick off december 2016 (49)

Fotograaf: Bert Lemmens – Leeuwenborgh Opleidingen

Met het initiatief speelt het WijkLeerbedrijf in op de veranderingen in de zorgvraag, waarbij informele zorg en wijkgericht werken in eerste instantie centraal staan. De studenten van de opleiding Helpende Zorg en Welzijn van Leeuwenborgh ondersteunen wijkbewoners bij allerlei informele ondersteuningsvragen. Van huishoudelijk werk tot samen wandelen en van boodschappen doen tot samen de dokter bezoeken. WijkLeerbedrijf Daalhof is er voor iedereen in de wijk die een steuntje in de rug kan gebruiken, van jong tot oud. Het mes snijdt aan twee kanten: wijkbewoners krijgen ondersteuning die zij nodig hebben en de studenten doen werkervaring op en ronden op deze manier hun opleiding af met een aantrekkelijke stageplaats. Twee jaren van ervaring opdoen maakt dat het project is ingeburgerd in Daalhof. Samen met alle partijen in de wijk doet het WijkLeerbedrijd haar best  om het leven in Daalhof zo aangenaam mogelijk te maken. Er is een grote saamhorigheid ontstaan tussen jong en oud: met bewoners, vrijwilligers en zorg- en welzijnsinstellingen.

Wijklrbedrijf kick off december 2016 (54)

Fotograaf: Bert Lemmens – Leeuwenborgh Opleidingen

Voor de komende jaren willen de partners ook een aantal ambities waarmaken. De wens is om het werkgebied in en om Daalhof  uit te breiden zodat we ook andere bewoners met een hulpvraag kunnen bereiken. De betrokkenheid van het Buurtplatform via Matchpunt, de samenwerking met Trajekt én het sociale wijkteam kunnen hier een bijdrage aan leveren. Ook is er behoefte om méér de verbinding te maken tussen cliënten van Radar en Levanto met deelnemers, óók bij cliënten van Radar of Levanto in de wijk. Verder willen we het concept verbreden naar andere opleidingsniveaus binnen zorg en welzijn. Zo worden de komende periode zowel deelnemers van de entree-opleiding als ook studenten van de opleidingen Verzorgende IG en Verpleegkunde tijdens hun stage ingezet binnen het WijkLeerbedrijf.

Meer weten?

Heeft u belangstelling? Wilt u meer weten? Neem dan contact op met het WijkLeerbedrijf via maastricht@wijkleerbedrijf.nl of telefonisch met projectleider Mariël Goffin via 06-20543678.