skip to Main Content

Wie zijn wij?

Stichting Calibris Advies is een maatschappelijk adviesbureau voor praktische leer-werkoplossingen. Praktisch betekent dat wij zelf projecten organiseren en concrete resultaten halen. Wij werken bedrijfsmatig, maar onze winst komt ten gunste van onze maatschappelijke doelstelling: mensen met minder kansen, meer kansen bieden. Door het hele land verspreid werken wij met meer dan 35 collega’s aan projecten om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt of mensen die dreigen uit te vallen, aan het werk of aan een opleiding te helpen. Wij richten ons hierbij vooral op medewerkers mbo niveau 1 en 2 en we focussen ons op zorg en welzijn

WijkLeerbedrijf Den Haag

Het WijkLeerbedrijf is een fysieke plek in de wijk van waaruit werkzoekenden zich inzetten voor wijkbewoners door het vervullen van informele hulp- en ondersteuningsvragen. Deelnemers met een afstand tot de arbeidsmarkt volgen een opleidingstraject niveau 1 met aan het eind van het traject een diploma of certificaat en worden toegeleid naar een leerwerkbaan of werk. Door intensieve begeleiding in een veilige leeromgeving is er een hoger studie- en opleidingsrendement.

Bij het WijkLeerbedrijf is sprake van een samenwerkingsverband van zorg- en welzijnsinstellingen, gemeente, onderwijs en andere maatschappelijke partners in een wijk. De hulp die vanuit het WijkLeerbedrijf wordt geboden is een belangrijke, structurele bijdrage daar waar de mantelzorg en inzet van vrijwilligers niet toereikend is. Dit geeft mensen de mogelijkheid langer zelfstandig thuis te blijven wonen en dringt de eenzaamheid van mensen in de wijk terug. Wijkbewoners die hulp ontvangen vragen wij iets terug te doen voor onze deelnemers, bijvoorbeeld hulp bij het maken van huiswerk of het verbeteren van de taal.

In Den Haag zijn twee WijkLeerbedrijven, in de Schilderswijk en in Centrum. Voor WijkLeerbedrijf Den Haag Schilderswijk zoeken we een coördinator voor 16 uur. In verband met uitbreiding van activiteiten is het mogelijk om het aantal uren uit te breiden naar 32 uur.

Functieomschrijving Coördinator WijkLeerbedrijf / coach

We zoeken:
Een enthousiaste collega op HBO niveau (bijvoorbeeld Maatschappelijk Werk) die affiniteit heeft met de doelgroep deelnemers en de zorg. Ben jij stressbestendig, heb je een coachende instelling, ben je een netwerker en kun je zelfstandig werken? Dan past de functie van coördinator WijkLeerbedrijf goed bij jou.

Dit ga je doen:
Als coördinator WijkLeerbedrijf ben je de centrale persoon voor wat betreft de dagelijkse coördinatie van de werkzaamheden en activiteiten van het WijkLeerbedrijf. Je bent het eerste aanspreekpunt en steun voor de deelnemers van het WijkLeerbedrijf. Je bent ook het aanspreekpunt voor de wijkbewoners die informele hulp ontvangen en voert intakes uit bij nieuwe vragen. Werkzaamheden worden uitgevoerd binnen de door de projectleider gestelde kaders (planning, begroting etc.). Je coördineert de kwaliteit en voortgang van de begeleiding van de deelnemers en voert deze zelf uit. Daarnaast zorg je voor afstemming met en tussen de deelnemers, de wijkbewoners, de begeleiders (docent en andere begeleiders) en eventueel andere betrokkenen.

Als coördinator begeleid je deelnemers ook op sociaal gebied. Je helpt de deelnemer om sociale knelpunten op te lossen die zich voordoen in de persoonlijke leefomgeving van de deelnemer en die het goed functioneren belemmeren. Je signaleert vroegtijdig (nieuwe) problemen en helpt de deelnemer om deze op te lossen en daarmee de zelfredzaamheid te vergroten. Belangrijk is dat je hierbij tijdig doorverwijst naar (hulpverlenende) instanties (zo nodig) via de lijn van de uitkeringsbegeleiders.

Je werkomgeving:
Je werkplek wordt het WijkLeerbedrijf Den Haag Schilderswijk, waar je in een duo-functie samenwerkt met een collega-coördinator..
Afhankelijk van je ambitie en kwaliteiten en de groei van Calibris Advies is het mogelijk door te groeien naar de functie van Adviseur.

Wat bieden wij?
Geen dag die hetzelfde is. Wij zijn een kleine maar groeiende organisatie met ambities.
Wij hebben het volgende aanbod voor jou klaarliggen:

  • een uitdagende baan in een mooi maatschappelijk project
  • een jaarcontract voor 16 uur per week, met mogelijke uitbreiding naar 32 uur per week
  • salaris max € 2.600 – €3.200 (afhankelijk van ervaring en op basis van 40 uur

Wat vind je bij ons minder?

  • We weten best goed hoe we in elkaar zitten, wel zo eerlijk om te vertellen wat je bij ons niet of minder vindt:
  • structuur, rust en regelmaat: je moet dat zelf aan kunnen brengen in je eigen werk
  • gebaande paden: je vindt erg veel ervaring bij collega’s maar je zult die vaak zelf moeten opzoeken
  • vaste werkplekken: je bent maar een paar keer per maand bij vaste georganiseerde overleggen. Die overleggen zijn voor ons erg belangrijk voor de verbinding onderling en we hechten er waarde aan dat je daarbij bent. Verder heb je niet zomaar een vaste werkplek. Je werkt waar je op dat moment nodig bent of waar je wilt werken.
  • continue aandacht: we zijn er voor je, dat staat buiten kijf. Maar je werkt zelfstandig en nadat je een aantal maanden bij ons werkt beschouwen we je als vaste kracht en zijn we minder goed in continu vragen hoe het met je gaat. Niet omdat het ons niet interesseert, maar omdat onze voornaamste aandacht uitgaat naar de deelnemers die we naar een baan proberen te begeleiden. Professionele aandacht voor elkaar is er meer dan genoeg.

Jouw reactie

Ben je enthousiast? Solliciteer dan direct door een mail met CV voor maandag 11 januari 2021 naar vacature@calibrisadvies.nl.

Dinsdag 19 januari zullen de 1e ronde gesprekken plaatsvinden op locatie Wijkleerbedrijf Schilderswijk te Den Haag en maandag 25 januari zullen de 2e ronde gesprekken plaatsvinden op locatie servicekantoor Houten.

Wil je meer informatie dan kun je bellen naar Anneke Egger, 06 51 45 81 35.
Meer informatie over het WijkLeerbedrijf vind je op http://calibrisadvies.nl/products/wijkleerbedrijf
Contractduur 12 maanden
Parttime uren: 16-32 per week
Soort dienstverband: Parttime, Bepaalde tijd
Een assessment maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure. Deze staat ingepland voor maandag 1 februari 2021.

 

 

Back To Top