skip to Main Content

Wil je graag de BBL opleiding Dienstverlening Helpende zorg en welzijn niveau 2 volgen? En vind je het prettig om in kleinschalig verband naar school te gaan? Dan is een plek in WijkLeerbedrijf misschien wel iets voor jou!

Wat is een WijkLeerbedrijf?

Een WijkLeerbedrijf is een opleiding bij jou in de wijk. Op het WijkLeerbedrijf krijg je een opleiding in de zorg als helpende zorg en welzijn. Dit is een mbo niveau 2 opleiding. Tijdens of na je opleiding begeleiden we je naar een betaalde baan, zodat je zo snel mogelijk uit de uitkering bent.
Je krijgt 1 dag in de week les, verzorgd door docenten van het ROC van Amsterdam. Daarnaast loop je minimaal 2 dagen stage bij wijkbewoners of (thuis)zorginstellingen. De opleiding duurt gemiddeld 1,5 tot 2 jaar.

Voor wie is het WijkLeerbedrijf?

Wil je werken in de zorg en actief leren in de praktijk, dan is het WijkLeerbedrijf misschien iets voor jou. Als je een uitkering hebt van WPI of NUG’ger bent, in Amsterdam woont en 3 tot 4 dagen in de week beschikbaar bent, dan is het WijkLeerbedrijf een kans voor jou. Vooral omdat het eerste jaar met behoud van uitkering is. Er zijn 3 WijkLeerbedrijven in Amsterdam: Nieuw-West, Zuidoost en Noord. Iedereen is welkom bij het WijkLeerbedrijf, maar bij te veel aanmeldingen krijgen inwoners van deze stadsdelen voorrang.

Hoe ziet de opleiding eruit?

Leerjaar 1:
Je loopt mimimaal 16 uur stage. Deze stage is het eerste leerjaar onbetaald en vindt plaats in de wijk, bij wijkbewoners thuis. Je ondersteunt mensen thuis die in de wijk wonen door werkzaamheden, zoals: samen boodschappen doen, een spelletje spelen, een wandeling maken, koken, samen licht huishoudelijk werk doen en gezellig een praatje maken. Dit is een onbetaalde stage. Daarnaast krijg je 1 dag per week les.

Leerjaar 2:
Je komt in dienst van een (thuis)zorginstelling in Amsterdam en gaat betaald stage lopen. Je loopt minimaal 28 uur stage in de week, verdeeld over verschillende dagen. Het is belangrijk dat je flexibel bent en bijvoorbeeld ook vroeg in de ochtend, in de avond of in het weekend kunt werken. Daarnaast krijg je 1 dag per week les.

Wat vragen wij?

  • Je woont in de gemeente Amsterdam.
  • Je hebt een uitkering van WPI of je bent NUG’ger, en je hebt toestemming van je klantmanager.
  • Je hebt geen hoge vooropleiding.
  • Je spreekt verstaanbaar Nederlands en kunt dit ook goed begrijpen en schrijven.
  • Je bent minimaal 28 uur per week beschikbaar voor opleiding en stages.
  • Je vindt het leuk om te werken en te leren in de zorg.

Hoe meld ik me aan?

Wanneer je interesse hebt in de opleiding dan jun je je aanmelden voor een informatiebijeenkomst bij jou in de buurt. Deze worden regelmatig georganiseerd.

Ben je na deze bijeenkomst nog steeds enthousiast dan plannen we je in voor een kennismakingsgesprek op het WijkLeerbedrijf.

Aanmelden voor een informatiebijeenkomst kan door te reageren op deze vacature. Vermeld dat je je wilt aanmelden voor een informatiebijeenkomst, je naam, adres, telefoonnummer en eventueel je klantnummer en naam van je klantmanager.

Alleen met volledige gegevens kunnen wij je uitnodigen voor een informatiebijeenkomst.

DEZE VACATURE IS GESLOTEN

Back To Top