skip to Main Content

 

Overweeg jij een Carrière-switch naar de gehandicaptenzorg? Maar vind je het lastig om direct je huidige baan op te geven zonder dat je 100% overtuigd bent dat werken in de zorg de juiste keuze is? Daelzicht en Calibris Advies bieden je met het WelSlagen Zij-instroom traject de mogelijkheid om 3 maanden te oriënteren in de gehandicaptenzorg, naast je huidige baan.

 • oriëntatiecontract: 8-12 uur
 • Opleidingsniveau: MBO niveau 3, MBO niveau 4, MAVO, HAVO
 • Standplaats: Midden- Noord Limburg
 • Werkvelden: Gehandicaptenzorg

Wat ga je doen?

Vanaf begin april 2021 werk je 8 tot 12 uur per week, gedurende 12 weken, onder begeleiding mee op één van de locaties van Daelzicht in Limburg. De doelgroep zijn cliënten met complex gedrag (moeilijk verstaanbaar gedrag). Een steeds groter wordende doelgroep binnen de gehandicaptenzorg. Het is bij deze doelgroep belangrijk dat jij stevig in je schoenen staat en niet alleen het gedrag van de client wilt
begrijpen, maar ook inzicht hebt in je eigen gedrag. Mee werken doe je naast je huidige baan, je ontvangt hiervoor geen vergoeding. Het vraagt dus eigen tijd en inzet!
Tijdens een aantal korte, deels onlinebijeenkomsten, doe je extra kennis op over de gehandicaptenzorg en deel je ervaringen. Natuurlijk vindt er een eindevaluatie plaats met een eerlijk advies voor een doorstroom naar een werken en leren traject in de gehandicaptenzorg op mbo-niveau 3 of 4.

Wat maakt jou de juiste kandidaat voor dit traject?

 • WelSlagen Zij-instroom is bedoeld voor werkenden die een carrière in de zorg overwegen.
 • Je bent iemand die graag zijn handen uit de mouwen steekt en die graag een uitdaging aangaat.
 • Je staat stevig in je schoenen en bent stressbestendig. Werken met cliënten met complex gedrag vraagt om geduld, een rustige uitstraling en grip op je eigen gedrag naar cliënten toe.
 • Je raakt niet in de war van onvoorspelbaar gedrag en je kan je eigen gedrag aanpassen wanneer de situatie daarom vraagt.
 • Je kunt goed samenwerken in teamverband, je neemt je verantwoordelijkheid en denkt in oplossingen.
 • Je bent in het bezit van een VMBO kader-, theoretische leerweg, MAVO of HAVO diploma, MBO niveau 3 of 4 leer- en werkervaring.
 • Je bent flexibel inzetbaar en bereid om ook in de avonduren, weekenden en op feestdagen te werken.
 • Je werkt op één van de locaties van Daelzicht in de regio Noord- en Midden-Limburg. Eigen vervoer is belangrijk en een rijbewijs is een pré.
 • Je bent na het oriëntatietraject, vanaf september 2021, minimaal 28 – 32 uur per week beschikbaar.

Hoe zorgen wij voor jou?

Je mag 3 maanden meekijken in een team om te voelen en ervaren of de gehandicaptenzorg echt iets voor je is.
Na het positief afronden van het oriëntatietraject krijg je een plek in de MBO BBL klas Maatschappelijke zorg niveau 3 of 4, betaald door Daelzicht, startende op 1 september 2021. Je krijgt een leerarbeidsovereenkomst voor 28 uur gedurende de BBL opleiding en ontvangt een leerlingensalaris (bruto per maand) tussen €1.386,- (jaar 1) en €2.035,- (jaar 4) op basis van de CAO Gehandicaptenzorg (36 uur per week). Heb jij reeds relevante (meerjarige) werkervaring, dan kunnen andere arbeidsvoorwaarden van toepassing zijn (FWG 25). Als je uiteindelijk ook je BBL opleiding succesvol hebt afgerond krijg je een vaste baan bij Daelzicht. Zo heb je de ideale voorbereiding voor een carrière binnen de gehandicaptenzorg doorlopen.

Selectieprocedure

De selectieprocedure voor de opleiding tot dit oriëntatietraject bestaat uit een beoordeling van je motivatiebrief en je cv. Op vrijdag 19 februari zal in de middag en in de avond een informatiebijeenkomst plaatsvinden. Vervolgens vindt er een online selectiegesprek plaats. Voor dit traject betaal je een eigen bijdrage van € 395 voor lesmaterialen en begeleiding. Bij doorstroom in het BBL traject wordt dit terugbetaald.

De selectiegesprekken zullen plaatsvinden tussen 1 en 12 maart 2021.

Direct solliciteren of eerst meer weten?

Stuur je CV en motivatie o.v.v. Daelzicht – WelSlagen Zij-instroom naar vacature@calibrisadvies.nl. Heb je nog inhoudelijke vragen? Neem dan gerust contact op met Alex Rietjens van Daelzicht via telefoonnummer 06-30965481 of met Jelle Theunissen van Calibris Advies via telefoonnummer 06-33754758.

Over Daelzicht
Daelzicht is een brede en grote zorgorganisatie. Op onze ruim tachtig locaties in Limburg bieden we met plezier en deskundigheid een veilige woonomgeving, zorg en behandeling, dagbesteding en thuisondersteuning voor zo’n tweeduizend kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking. Het is niet toegestaan om deze vacature en de daarin vermelde contactgegevens te gebruiken voor acquisitiedoeleinden.

Bij een indiensttreding wordt een actuele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Back To Top