skip to Main Content

Wie zijn wij?

Stichting Calibris Advies is een maatschappelijk adviesbureau voor praktische leer-werkoplossingen. Praktisch betekent dat wij zelf projecten organiseren en concrete resultaten halen. Wij werken bedrijfsmatig, maar onze winst komt ten gunste van onze maatschappelijke doelstelling: mensen met minder kansen, meer kansen bieden. Door het hele land verspreid werken wij met meer dan 35 collega’s aan projecten om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk te helpen. Wij focussen ons op de zorg.

WijkLeerbedrijf Amsterdam

Het WijkLeerbedrijf is een fysieke plek in de wijk van waaruit deelnemers met een afstand tot de arbeidsmarkt een opleiding volgen. Dit betreft een mbo-opleiding niveau 1 en/of 2 met als doel om een diploma of certificaat te behalen en uit te stromen naar werk. De opleiding bestaat uit schooldagen en stagedagen. Tijdens de stages zetten deelnemers zich o.a. in voor wijkbewoners door het vervullen van informele hulp- en ondersteuningsvragen. Daarbij worden ze intensief begeleid in een veilige leeromgeving, wat zorgt voor een hoger studie- en opleidingsrendement.

Bij het WijkLeerbedrijf is sprake van een samenwerkingsverband van zorg- en welzijnsinstellingen, gemeente, onderwijs en andere maatschappelijke partners in een wijk. De hulp die vanuit het WijkLeerbedrijf aan wijkbewoners wordt geboden is een belangrijke, structurele bijdrage daar waar de mantelzorg en inzet van vrijwilligers niet toereikend is. Dit geeft mensen de mogelijkheid langer zelfstandig thuis te blijven wonen en dringt de eenzaamheid van mensen in de wijk terug. Wijkbewoners die hulp ontvangen vragen wij iets terug te doen voor onze deelnemers, bijvoorbeeld hulp bij het maken van huiswerk of het verbeteren van de taal.

Coördinator WijkLeerbedrijf

Functieomschrijving
We zoeken:
Een enthousiaste collega op hbo werk en denkniveau die affiniteit heeft met onze doelgroep en de zorg. Ben jij stressbestendig, heb je een coachende instelling, ben je een netwerker en kun je zelfstandig werken? Dan past de functie van coördinator WijkLeerbedrijf goed bij jou.

Dit ga je doen:
Als coördinator WijkLeerbedrijf ben jij op stagedagen aanwezig op de projectlocaties in Amsterdam. Je bent het eerste aanspreekpunt en steun voor de deelnemers van het WijkLeerbedrijf. Je verzorgt het introductieprogramma voor deelnemers en geeft workshops over thema’s als werknemersvaardigheden. Je zorgt voor de juiste match tussen deelnemer en stageplek en begeleidt de deelnemers hierbij. Je bent ook het aanspreekpunt voor de wijkbewoners die informele hulp ontvangen en voert intakes uit bij nieuwe vragen. Ook stem je af met samenwerkingspartners over stageplekken binnen de (thuis)zorg. Je bewaakt de voortgang en geeft zelf invulling aan de begeleiding van deelnemers. Je werkzaamheden worden uitgevoerd binnen de door de projectleider gestelde kaders (planning, begroting, etc). Je zorgt voor afstemming tussen deelnemers, de wijkbewoners, de begeleiders (werkbegeleiders en docenten) en eventueel andere betrokkenen, zodat alles soepel verloopt.

Als coördinator begeleid je deelnemers ook op sociaal gebied. Je helpt de deelnemer om sociale knelpunten op te lossen die zich voordoen in de persoonlijke leefomgeving van de deelnemer en die het goed functioneren belemmeren. Je signaleert vroegtijdig (nieuwe) problemen en helpt de deelnemer om deze op te lossen en daarmee de zelfredzaamheid te vergroten. Belangrijk is dat je hierbij tijdig doorverwijst naar (hulpverlenende) instanties (zo nodig) via de lijn van de gemeenteconsulenten.

Wat bieden wij?

Geen dag is hetzelfde. Wij zijn een kleine maar groeiende organisatie met ambities.

Wij hebben het volgende aanbod voor jou klaarliggen:

  • een uitdagende baan in een mooi maatschappelijk project
  • een jaarcontract voor 20 – 32 uur per week
  • salarispakket van € 2.900 – € 3.600 (afhankelijk van ervaring en op basis van 40 uur)
  • aantrekkelijke reiskostenvergoeding
  • afhankelijk van je ambitie en kwaliteiten en de groei van Calibris Advies is het mogelijk door te groeien naar de functie van Adviseur.

Wanneer pas jij bij ons?

Werken bij Calibris Advies betekent dat je ruimte en vertrouwen krijgt om als professional je werk te doen. Je past bij ons als je jezelf herkent in de volgende punten:

  • je werkt graag zelfstandig en kunt je werk goed zelf organiseren
  • je krijgt graag ruimte en vrijheid om zelf je weg te vinden binnen de kwalitatieve kaders van het project
  • je krijgt energie van een dynamische werkomgeving waarin je contacten hebt met deelnemers, cliënten, zorg- en welzijnsorganisaties en onderwijs.
  • je bent pragmatisch en je hebt een ‘hands on’ mentaliteit

Jouw reactie

Ben je enthousiast?
Solliciteer dan direct door een mail met CV met motivatiebrief voor vrijdag 19 augustus 2022.

Wil je meer informatie dan kun je bellen naar Anne Marie Bas op 06-48623211 tot 30 juli. Daarna kun je bellen met Erik Huijzer 06-14945231.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Back To Top