Inspiratiegids “de bijzondere weg naar werk”

Vrijdag 21 september hebben de brancheorganisaties ABU, Cedris, NRTO en OVAL verenigd in de alliantie Samen werken voor Werk de inspiratiegids “De bijzondere weg naar werk” aangeboden aan Fred Paling, bestuursvoorzitter van het UWV.

De inspiratiegids geeft voorbeelden over publiek-private samenwerking op de arbeidsmarkt. De voorbeelden laten zien dat een gezamenlijke inzet tot maatwerk leidt, mismatches voorkomt en voor meer mensen duurzaam werk oplevert. Momenteel staan nog 1,2 miljoen mensen langs de kant van de arbeidsmarkt terwijl werkgevers vacatures moeilijk kunnen invullen.

De personeelstekorten in de Zorg zijn bekend. Binnen onze projecten leiden wij deelnemers op voor een mbo1 of mbo2 opleiding. Wij zijn overtuigd van de kwaliteiten van onze deelnemers en denken dat zij een deel van het personeelstekort kunnen oplossen. Ons project WijkLeerbedrijf Amsterdam Nieuw-West is één van de voorbeelden in de inspiratiegids. Artikel Wijkleerbedrijf Amsterdam Nieuw-West

In Amsterdam Nieuw-West en op enkele tientallen andere locaties in ons land lukt het om in samenwerking met lokale partijen doelgroepen die langs de kant staan op te leiden en toe te leiden naar een baan in de Zorg.

Voor de complete inspiratiegids gaat u naar: https://www.nrto.nl/wp-content/uploads/2014/07/Inspiratiegids-De-bijzonder-weg-naar-werk.pdf