Skip to content

Het WijkLeerbedrijf Gooi en Vechtstreek bestaat 5 jaar

Het 5-jarig bestaan van ons WijkLeerbedrijf Gooi en Vechtstreek werd afgelopen 9 mei groots gevierd. Een bijzondere mijlpaal waar wij trots op zijn!

Uit het persbericht van de Regio Gooi en Vechtstreek: 

‘Met een feestelijke bijeenkomst in wijkcentrum De Geus vierde het WijkLeerbedrijf dinsdag 9 mei haar eerste lustrum. Deelnemers, oud-deelnemers, initiatiefnemers en partners werden gefeliciteerd door wethouder Mirjam Havinga, die blij is als wethouder bij te kunnen dragen aan het succes: “Het WijkLeerbedrijf is een ontzettend mooie opstap naar een baan in de zorg, een sector waar we om mensen zitten te springen. In de afgelopen 5 jaar hebben al veel mensen, vanuit allerlei achtergronden, via het WijkLeerbedrijf een diploma in de zorg gehaald en daarmee dus die eerste stap gezet. Ik kijk uit naar een mooie toekomst!”.

Foto 1. Wethouder Mirjam Havinga met projectleiders Anne en Els

Positieve impact

In de afgelopen 5 jaar hebben al meer dan 150 inwoners deelgenomen aan het WijkLeerbedrijf. Voor hen is het WijkLeerbedrijf vaak de eerste stap in een carrière in de zorg. Huidig deelnemer Zakaria is enthousiast: “Ik heb door deze opleiding gezien hoe mooi het werk in de zorg kan zijn. Je leert elke dag meer door het werk wat je doet.” Ook voor Maria heeft het WijkLeerbedrijf veel positieve impact gehad: “Het WijkLeerbedrijf heeft voor mij de deur naar de toekomst geopend. Ik werk nu met plezier in de ouderenzorg en ben nog lang niet klaar met mezelf ontwikkelen”.’

Projectleiders Anne van Weelden en Els Huls kijken terug op een jubileum met een warme en ontspannen sfeer. Niet alleen stond de middag en avond in het teken van het 5-jarig bestaan, voor de oud-deelnemers was het ook de kans om elkaar (weer) te ontmoeten. Na het formele gedeelte was het tijd voor lekker eten (gemaakt door de deelnemers!) en muziek.

Op naar de volgende 5 jaar! 

Foto 2. Groepsfoto en ‘proosten!’ met alle aanwezigen van het jubileumfeest

Back To Top