Nieuw: Opleiding Woonhulp Gehandicaptenzorg!

Op 2 november 2016 is tijdens het Kennisfestival van de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) een samenwerkingsovereenkomst getekend voor de uitgifte van Praktijkverklaringen.

Dit is de opmaat om voor het einde van dit jaar een overeenkomst tussen VGN en Calibris Advies te kunnen tekenen, waarin VGN een branche-erkenning geeft voor de opleiding Woonhulp Gehandicaptenzorg. Cliënten kunnen binnen de eigen gehandicaptenzorgorganisatie worden opgeleid en vervolgens aan de slag als Woonhulp.

Participatie

Tijdens de opleiding Woonhulp Gehandicaptenzorg worden de deelnemers geschoold om te ondersteunen bij huishoudelijk werk, zoals het schoonmaken van woon- en leefruimtes, het verrichten van verschillende facilitaire werkzaamheden en begeleiden bij vrijetijdsactiviteiten. Voor de deelnemers is de opleiding een uitgelezen kans om competenties en inzet te verzilveren met een diploma. Het is ook mogelijk om werkprocessen die beheerst worden te waarderen met praktijkverklaringen. Als de opleiding is afgerond vergroot dit de kans van de deelnemer op een werkplek of zinvolle dagbesteding. Gehandicaptenzorgorganisaties kunnen de opleiding zelf aanbieden na overdracht van kennis en middelen door Calibris Advies.

Branchediploma Woonhulp Gehandicaptenzorg

Tijdens de opleiding volgen deelnemers minimaal een halve dag theorieles en lopen minimaal anderhalve dag per week stage. Tijdens de stage kunnen de deelnemers het geleerde in de praktijk brengen. Zij worden begeleid door werkbegeleiders uit de eigen organisatie. De opleiding wordt afgesloten met een praktijk- en een theorie examen. Na het succesvol afronden van het examen ontvangt de deelnemer het diploma Woonhulp Gehandicaptenzorg. De gediplomeerde kan vervolgens aan de slag als Woonhulp. Op het moment dat de deelnemer niet alle werkprocessen beheerst kunnen praktijkverklaringen worden aangevraagd.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de inhoud van de opleiding of het opzetten en vormgeven van de opleiding binnen uw organisatie? Neem dan contact op met Petra Beckers via 06-33 08 08 01 of p.beckers @calibrisadvies.nl

VGN logo hoge resolutie         XSservice logo        Calibris-Advies-tag