Ga naar hoofdinhoud

Welkom bij WelSlagen Noord Nederland!

WelSlagen Noord Nederland is een traject speciaal voor mensen die in de zorg willen werken maar nog niet voldoende kwalificaties of ervaring hebben om direct te starten aan de Verzorgende IG opleiding. WelSlagen is een kans voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt om de eerste stap te zetten naar een betaalde leerwerkbaan in de zorg.

In WelSlagen Noord Nederland werken Calibris Advies, TSN-Zorg, Gemeente Groningen en het UWV samen om zij-instromers en uitkeringsgerechtigden op te leiden voor functies in de zorg op MBO niveau 3. TSN-Zorg stelt hiervoor BBL-banen beschikbaar.

Tijdens het traject volgen de deelnemers lessen van het ROC Noorderpoort in Groningen. Deelnemers krijgen theorie en praktijklessen aangeboden om zo kennis te maken met de zorg en gelijk tijdens de stage actief mee te lopen. Naast de lessen is de praktijkstage onderdeel van het traject. Deelnemers lopen 24 uur in de week stage in de ouderenzorg.

WelSlagen neemt zorgorganisaties de werving en selectie van leerlingen uit handen. Voordat het traject van start gaat, vindt er een zorgvuldige screening van de kandidaten plaats. Als de deelnemers zijn gestart, krijgen zij gedurende het traject begeleiding via de personal coaching. Onze coaches ondersteunen de deelnemers op diverse terreinen: hulp bij financiën, ondersteuning in reflecteren en communiceren en het combineren van werk, leren en privé. 

Wie kan er deelnemen?

Wil jij graag in de thuiszorg en/of ouderenzorg werken? Heb je nog niet de juiste diploma’s maar WEL de juiste instelling en motivatie? Dan bieden wij je de mogelijkheid om jouw droom werkelijkheid te maken door je een leerwerktraject (BBL) aan te bieden bij TSN-Zorg! Wij bieden plaatsen in de Arbeidsmarktregio Groningen (provincie Groningen).

Onze impact in Noord

Aantal afgeronde edities: 6
Startdatum volgende editie: maart 2024
0
Totaal aantal deelnemers
0
Uitstroom met startbewijzen of naar werk
0
Uitstroom zonder startbewijs of werk

Samenwerkingspartners

Nieuwsberichten Calibris Advies

Trainingen op maat: de ervaring van Daelzicht

Trainingen op maat: de ervaring van Daelzicht Daelzicht is een gehandicaptenzorg organisatie met ambitie! Daelzicht…

Het verhaal van Iris

Iris is 19 jaar oud en deelnemer op het WijkLeerbedrijf Daalhof in Maastricht. Op het…

2Doc ‘Extra handen’ over WelSlagen Laurens in Rotterdam

2Doc 'Extra handen' over WelSlagen Laurens in Rotterdam Een bijzondere mijlpaal voor ons als Calibris…

Back To Top