Ga naar hoofdinhoud

Welkom bij WelSlagen Noord Nederland!

WelSlagen Noord Nederland is een traject speciaal voor mensen die in de zorg willen werken maar nog niet voldoende kwalificaties of ervaring hebben om direct te starten aan de Verzorgende IG opleiding. Het is een uitgelezen kans voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt om de eerste stap te zetten naar een betaalde leerwerkbaan in de zorg!

Tijdens het traject volgen de deelnemers lessen van ROC  Noorderpoort in Groningen. Ze krijgen theorie en praktijklessen aangeboden om zo kennis te maken met de zorg en gelijk tijdens de stage actief mee te lopen. Een ander belangrijk onderdeel van het traject is de praktijkstage. Deelnemers lopen 24 uur in de week stage in de ouderenzorg of de gehandicapte zorg.

WelSlagen neemt zorgorganisaties de werving en selectie van leerlingen uit handen. Voordat het traject van start gaat, vindt er een zorgvuldige screening van de kandidaten plaats. Als de deelnemers zijn gestart, krijgen zij gedurende extra begeleiding door de personal coaching. Onze coaches ondersteunen de deelnemers op diverse terreinen: hulp bij financiën, ondersteuning in reflecteren en communiceren en het combineren van werk, leren en privé. Zo krijgen zorgorganisaties arbeidskrachten beschikbaar tegen minimale kosten.

Wie kan er deelnemen?

Wil jij graag in de ouderenzorg, thuiszorg of gehandicaptenzorg aan de slag? Heb je nog niet de juiste diploma’s, maar WEL de juiste instelling en motivatie? Dan bieden wij je de mogelijkheid om jouw droom werkelijkheid te maken door je een leerwerktraject (BBL) aan te bieden bij werkgevers in de zorg in jouw omgeving! Wij bieden plaatsen in de Arbeidsmarktregio Groningen (provincie Groningen en kop van Drenthe).

 

Onze impact in Noord

Aantal afgeronde edities: 3
Startdatum huidige of volgende editie: September 2020
0
Totaal aantal deelnemers
0
Uitstroom met startbewijzen of naar werk
0
Uitstroom zonder startbewijs of werk

Samenwerkingspartners

Verhalen van deelnemers

Jubileum WijkLeerbedrijf Den Haag

Het WijkLeerbedrijf Den Haag bestaat 10 jaar Een regionaal tv-interview, een artikel in het Algemeen…

Jubileum WijkLeerbedrijf Gooi en Vechtstreek
Het 5-jarig bestaan van ons WijkLeerbedrijf Gooi en Vechtstreek werd afgelopen 9 mei groots gevierd. Een bijzondere mijlpaal waar wij trots op zijn!
Bezoek uit Denemarken op het WijkLeerbedrijf Amsterdam
Op maandag 8 mei 2023 kreeg het WijkLeerbedrijf Amsterdam (locatie Nieuw-West) bijzonder bezoek.
Back To Top