skip to Main Content

Welkom bij het WijkLeerbedrijf Amsterdam!

Het WijkLeerbedrijf Amsterdam Zuidoost is speciaal opgericht om informele hulp aan mensen in de wijk te bieden. Het idee is heel simpel. Amsterdammers die een uitkering ontvangen van de gemeente Amsterdam en graag in de zorg willen werken, kunnen zich aanmelden bij het WijkLeerbedrijf. Daarna volgt er een intakeprocedure. Als die positief is mogen ze starten. Tijdens de opleiding doen ze vervolgens praktijkervaring op die aansluit bij hun mbo-opleiding Helpende Zorg en Welzijn bij het MBO College Zuidoost van het ROC van Amsterdam. Onder begeleiding van professionals zijn zij buurtbewoners graag van dienst bij alle mogelijke activiteiten thuis of in de buurt. Per jaar levert het WijkLeerbedrijf Amsterdam Zuidoost hiermee 10.000 uur informele hulp. En daar wordt iedereen beter van!

Na 1,5 tot 2 jaar opleiding ontvangen de deelnemers hun diploma. Het eerste jaar van de opleiding zijn de deelnemers 3 dagen per week bezig. Ze krijgen dan 1 dag per week les, en lopen 2 dagen per week informele stage bij buurtbewoners thuis. Halverwege het 1e jaar gaan de deelnemers ook stage lopen in de formele zorg, bij een zorginstelling. Als alles goed verloopt krijgen ze in het tweede jaar van de opleiding  een betaalde leerbaan bij een zorginstelling aangeboden.

Wat doet het WijkLeerbedrijf allemaal?

Het WijkLeerbedrijf Amsterdam Zuid Oost biedt bewoners in de wijk een helpende hand. Het WijkLeerbedrijf is er voor iedereen die een steuntje in de rug kan gebruiken, van jong tot oud. Je kunt hierbij denken aan:

  • Samen boodschappen doen
  • Samen eten maken
  • Een wandeling maken
  • Een praatje maken of spelletje spelen
  • Licht huishoudelijke taken in het huis uitvoeren

Onze impact in Amsterdam Zuidoost

WijkLeerbedrijf Amsterdam Zuidoost is gestart in 2018
0
Actieve deelnemers
0
Uitgereikte diploma's
0
Uitstroom zonder diploma
0
Uitstroom naar werk of vervolgopleiding

Samenwerkingspartners

Verhalen van deelnemers

Het verhaal van Fatemeh

‘Ik werkte twaalf jaar in een ziekenhuis, maar ik kon hier niet aan het werk…

Het verhaal van Suzana

‘Twee jaar geleden kreeg ik een brief van de gemeente Hilversum. Ik durfde de brief…

Het verhaal van Kelly en mevrouw Cörvers

Het is inmiddels een traditie geworden: iedere week maken José Cörvers (64) en Kelly (26)…

Back To Top