Skip to content

Welkom bij het WijkLeerbedrijf Den Haag Centrum 

Al 10 jaar leiden wij in Den Haag mensen op voor een baan als assistent dienstverlening in de zorg op MBO 1 niveau!

Bij het WijkLeerbedrijf in het centrum van Den Haag kan een Hagenaar die in de thuiszorg wil werken aan de slag. Iedereen mag meedoen, maar de voorkeur gaat uit naar mensen met een bijstandsuitkering. Voor de periode van maximaal 1 jaar behoudt de student de uitkering tijdens de opleiding en stage. Hierna gaat de student aan het werk in de thuiszorg, meestal bij de organisatie waar zij stage hebben gelopen.

Tijdens de opleiding bieden de studenten informele hulp aan bewoners in de wijk. Per jaar leveren de studenten van het WijkLeerbedrijf meer dan 10.000 uur aan informele hulp. Daar wordt iedereen beter van!

Hoe werkt het?

Na de aanmelding volgt een intakegesprek. Als de intake positief is, kan er gestart worden. Vier keer per jaar zijn er startmomenten: in maart, juni, september en december.

Studenten volgen per week twee dagen onderwijs op het Wijkleerbedrijf en lopen twee dagen stage in de wijk. De studenten ondersteunen oudere wijkbewoners bij verschillende activiteiten thuis. Na een half jaar informele stage gaan de studenten stage lopen bij een thuiszorgorganisatie. Met de stage doet de student praktijkervaring op die aansluit bij de MBO niveau 1 opleiding assistent dienstverlening in de zorg.

Als de opleiding na 1 jaar is afgerond, ontvangen de studenten hun MBO niveau 1 diploma. Hiermee kunnen zij aan de slag bij de thuiszorgorganisatie waar zij tijdens hun opleiding stage hebben gelopen.

Hulp in de wijk

Het Wijkleerbedrijf is er voor iedereen die een steuntje in de rug kan gebruiken. Van jong tot oud. Een indicatie voor de thuiszorg is niet nodig.

Studenten bieden bijvoorbeeld hulp met: samen boodschappen doen en eten maken, een wandeling door de wijk, gezelschap met een praatje of een spel en licht huishoudelijke taken in het huis.

Heb jij hulp nodig en ontvang je graag hulp van een student die een opleiding volgt tot assistent dienstverlening in de zorg? Neem contact met ons op of kom langs.

Onze impact in Den Haag Centrum

WijkLeerbedijf Den Haag Centrum is gestart in 2013
0
Actieve deelnemers
0
Uitgereikte diploma's
0
Uitstroom naar werk of vervolgopleiding

Samenwerkingspartners

Verhalen van deelnemers

Het verhaal van Iris

Iris is 19 jaar oud en deelnemer op het WijkLeerbedrijf Daalhof in Maastricht. Op het…

Het verhaal van Fatemeh

‘Ik werkte twaalf jaar in een ziekenhuis, maar ik kon hier niet aan het werk…

Het verhaal van Suzana

‘Twee jaar geleden kreeg ik een brief van de gemeente Hilversum. Ik durfde de brief…

Back To Top