Skip to content

Welkom bij het WijkLeerbedrijf Den Helder!

WijkLeerbedrijf Den Helder is dé plek in Den Helder voor mensen die gemotiveerd zijn om in de zorg te gaan werken, maar niet over de juiste (voor)opleiding en/of werkervaring beschikken. In het WijkLeerbedrijf krijgen jaarlijks 20 mensen de kans om zich, met behoud van uitkering, voor te bereiden op werken in de zorg. Minimaal 2 dagen per week doen de deelnemers praktijkervaring op: door het bieden van informele hulp aan mensen in de wijk of te ondersteunen bij activiteiten die in de wijk worden georganiseerd en door een stage bij één van de 6 zorgorganisaties die partner zijn in het WijkLeerbedrijf. ROC Kop van Noord-Holland draagt zorg voor het lesaanbod, dat de deelnemers 1 dag per week volgen.

Deelnemers volgen in het traject van een jaar de opleiding Zorghulp (mbo niveau 1) of Dienstverlening Helpende zorg en welzijn (mbo niveau 2). Ronden deelnemers het jaar in het WijkLeerbedrijf met succes af, dan stromen zij door naar betaald werk in de thuiszorg of een leerwerkbaan (en vervolgen de opleiding niveau 2 in het tweede jaar) bij één van de zorgorganisaties.

Dat betekent 3x winst:

  • Voor de deelnemer, die een stap naar werk kan maken;
  • Voor de wijkbewoner, die hulp kan krijgen;
  • Voor de zorgorganisaties, die zo aan nieuw, gemotiveerd en gekwalificeerd personeel kunnen komen.

De coördinator van het WijkLeerbedrijf begeleidt de deelnemers. Hij is aanspreekpunt voor organisaties die willen samenwerken en voor wijkbewoners die gebruik willen maken van de diensten van het WijkLeerbedrijf.

Wat doet het WijkLeerbedrijf allemaal?

Het WijkLeerbedrijf Den Helder biedt bewoners van Nieuw Den Helder een helpende hand. Het WijkLeerbedrijf is er voor iedereen die een steuntje in de rug kan gebruiken, van jong tot oud. Een indicatie voor de thuiszorg is niet nodig. Je kunt hierbij denken aan:

  • Samen boodschappen doen
  • Samen eten maken
  • Een wandeling maken
  • Een praatje maken of spelletje spelen
  • Licht huishoudelijke taken in het huis uitvoeren

Deelnemers van het WijkLeerbedrijf kunnen ook ondersteunen bij activiteiten die voor wijkbewoners worden georganiseerd, zoals koffieochtenden, bingo of andere activiteiten gericht op gezelligheid en ontmoeting.

Onze impact in Den Helder

Het WijkLeerbedrijf is gestart in 2018
0
Actieve deelnemers
0
Uitgereikte diploma's
0
Uitstroom zonder diploma
0
Uitstroom naar werk of vervolgopleiding

Samenwerkingspartners

Verhalen van deelnemers

Het verhaal van Iris

Iris is 19 jaar oud en deelnemer op het WijkLeerbedrijf Daalhof in Maastricht. Op het…

Het verhaal van Fatemeh

‘Ik werkte twaalf jaar in een ziekenhuis, maar ik kon hier niet aan het werk…

Het verhaal van Suzana

‘Twee jaar geleden kreeg ik een brief van de gemeente Hilversum. Ik durfde de brief…

Back To Top