Skip to content

Welkom bij het WijkLeerbedrijf Gooi en Vechtstreek!

Binnenkort starten er weer groepen op het WijkLeerbedrijf. Klik hier voor meer informatie of ga direct naar de aanmeldpagina voor de informatiebijeenkomsten.

Het WijkLeerbedrijf Gooi en Vechtstreek is speciaal opgericht om informele hulp aan mensen in de wijk te bieden. Het idee is simpel. Deelnemers uit de Gooi en Vechtstreek die een uitkering ontvangen van de gemeente en graag in de zorg willen werken, kunnen zich aanmelden bij het WijkLeerbedrijf. Na aanmelding volgt een intakeprocedure. Als die positief is, mogen ze starten.

Tijdens de opleiding doen deelnemers praktijkervaring op die aansluit bij hun mbo-opleiding Dienstverlening Helpende Zorg en Welzijn bij het MBO College Hilversum. Onder begeleiding van professionals zijn deelnemers buurtbewoners van dienst bij alle mogelijke activiteiten thuis of in de buurt. Per jaar levert het WijkLeerbedrijf hiermee meer dan 10.000 uur informele hulp. Daar wordt iedereen beter van!

Na 1,5 jaar opleiding ontvangen de deelnemers hun diploma. Het eerste jaar van de opleiding zijn de deelnemers 3 dagen per week bezig. Ze krijgen dan 1 dag per week les van het ROC op het WijkLeerbedrijf, en lopen 2 dagen per week informele stage bij buurtbewoners thuis en/of in een zorginstelling. In het tweede gedeelte van de opleiding zijn de deelnemers 3 dagen per week bezig. Ze krijgen ook dan 1 dag per week les van het ROC op het WijkLeerbedrijf. De andere 2 dagen lopen ze stage in een zorginstelling waar de ADL geoefend kan worden.

Wat doet het WijkLeerbedrijf allemaal?

Het WijkLeerbedrijf Gooi en Vechtstreek biedt inwoners een helpende hand. Het WijkLeerbedrijf is er voor iedereen die een steuntje in de rug kan gebruiken, van jong tot oud. Een indicatie voor de thuiszorg is niet nodig. Je kunt hierbij denken aan:

  • Samen boodschappen doen
  • Samen eten maken
  • Een wandeling maken
  • Een praatje maken of spelletje spelen
  • Licht huishoudelijke taken in het huis uitvoeren

Onze impact in de regio Gooi en Vechtstreek

WijkLeerbedrijf Gooi en Vechtstreek is gestart in 2018
0
Totaal aantal deelnemers
0
Op dit moment nog in opleiding
0
Uitgereikte diploma's
0
Uitstroom naar werk of vervolgopleiding

Samenwerkingspartners

Verhalen van deelnemers

Het verhaal van Iris

Iris is 19 jaar oud en deelnemer op het WijkLeerbedrijf Daalhof in Maastricht. Op het…

Het verhaal van Fatemeh

‘Ik werkte twaalf jaar in een ziekenhuis, maar ik kon hier niet aan het werk…

Het verhaal van Suzana

‘Twee jaar geleden kreeg ik een brief van de gemeente Hilversum. Ik durfde de brief…

Back To Top