skip to Main Content

Welkom bij het Wijkleerbedrijf Gooi en Vechtstreek!

Het WijkLeerbedrijf Gooi en Vechtstreek is speciaal opgericht om informele hulp aan mensen in de wijk te bieden. Het idee is heel simpel. Deelnemers uit de Gooi en Vechtstreek die een uitkering ontvangen van de gemeente en graag in de zorg willen werken, kunnen zich aanmelden bij het WijkLeerbedrijf. Daarna volgt er een intakeprocedure. Als die positief is mogen ze starten. Tijdens de opleiding doen ze vervolgens praktijkervaring op die aansluit bij hun mbo-opleiding Dienstverlening Helpende Zorg en Welzijn bij het MBO College Hilversum . Onder begeleiding van professionals zijn zij buurtbewoners graag van dienst bij alle mogelijke activiteiten thuis of in de buurt. Per jaar levert het WijkLeerbedrijf Hilversum hiermee meer dan 10.000 uur informele hulp. En daar wordt iedereen beter van!

Na 2 jaar opleiding ontvangen de deelnemers hun diploma. Het eerste jaar van de opleiding zijn de deelnemers 3 dagen per week bezig. Ze krijgen dan 1 dag per week les van het ROC op het WijkLeerbedrijf, en lopen 2 dagen per week informele stage bij buurtbewoners thuis en/of in een zorginstelling. In het tweede jaar van de opleiding zijn de deelnemers 3 dagen per week bezig. Ze krijgen ook dan 1 dag per week les van het ROC op het WijkLeerbedrijf. De andere 2 dagen lopen ze stage in een zorginstelling waar de ADL geoefend kan worden.

Wat doet het WijkLeerbedrijf allemaal?

Het WijkLeerbedrijf Gooi en Vechtstreek biedt inwoners een helpende hand. Het WijkLeerbedrijf is er voor iedereen die een steuntje in de rug kan gebruiken, van jong tot oud. Een indicatie voor de thuiszorg is niet nodig. Je kunt hierbij denken aan:

  • Samen boodschappen doen
  • Samen eten maken
  • Een wandeling maken
  • Een praatje maken of spelletje spelen
  • Licht huishoudelijke taken in het huis uitvoeren

Onze impact in de regio Gooi en Vechtstreek

WijkLeerbedrijf Gooi en Vechtstreek is gestart in 2018
0
Actieve deelnemers
0
Uitgereikte diploma's
0
Uitstroom zonder diploma
0
Uitstroom naar werk of vervolgopleiding

Samenwerkingspartners

Verhalen van deelnemers

Het verhaal van Fatemeh

‘Ik werkte twaalf jaar in een ziekenhuis, maar ik kon hier niet aan het werk…

Het verhaal van Suzana

‘Twee jaar geleden kreeg ik een brief van de gemeente Hilversum. Ik durfde de brief…

Het verhaal van Kelly en mevrouw Cörvers

Het is inmiddels een traditie geworden: iedere week maken José Cörvers (64) en Kelly (26)…

Back To Top