Skip to content

Welkom bij WijkLeerbedrijf Helpende Handen Hengelo!

Het WijkLeerbedrijf Helpende Handen Hengelo is het resultaat van een samenwerking van de gemeente Hengelo, SWB Midden Twente, Carintreggeland, Manna, TMZ, ROC van Twente en Calibris Advies.

Het WijkLeerbedrijf Helpende Handen Hengelo is een fysieke plek in de wijk van waaruit onze studenten informele hulp bieden aan bewoners en organisaties in Hengelo. Deze praktijkervaring sluit aan op de mbo-niveau 1 of mbo-niveau 2 opleiding Zorg & Dienstverlening die de studenten volgen. Zij volgen hiervoor 1 dag per week les van het ROC van Twente en lopen daarnaast een informele stage bij wijkbewoners en/of in een zorginstelling. Het opleidingstraject sluiten ze af met een diploma of certificaat. Door intensieve begeleiding van een coördinator, praktijkopleiders en docenten en door te werken met een kleine groep is de studie- en opleidingsrendement hoog. 

Wat doet het WijkLeerbedrijf allemaal?

Het WijkLeerbedrijf Helpende Handen Hengelo ondersteunt wijkbewoners en organisaties bij hulp- en ondersteuningsvragen. Wij zijn actief in geheel Hengelo. De ondersteunende diensten kunnen eenmalig, structureel of voor een vastgestelde periode worden verricht en zijn grofweg onder te verdelen in de volgende categorieën:

  • Ondersteunen van huishoudelijke zorg: hieronder vallen alle activiteiten die (tijdelijke) ondersteuning bieden in de huishoudelijke zorg. Bijvoorbeeld: aanvullend huishoudelijk werk, hulp bij een extra huishoudelijke klus, gezelschap / activiteiten binnenshuis, boodschappen doen, et cetera.
  • Begeleiden van personen: hierbij kan gedacht worden aan het begeleiden van (oudere) personen naar de polikliniek, een bezoek aan de huisarts of fysiotherapeut, naar de bibliotheek of een bijeenkomst in de wijk.
  • Organiseren en uitvoeren van (zorg/welzijn) activiteiten: hierbij gaat het om het meewerken aan en ondersteunen bij activiteiten.

Bent u nieuwsgierig geworden na het lezen van bovenstaande, wilt u zich aanmelden, of wenst u meer informatie neem dan contact met ons op.

Onze impact in Hengelo

Helpende Handen Hengelo is gestart in 2012
0
Actieve deelnemers in het WLB?
0
Uitgereikte diploma's
0
Uitstroom zonder diploma
0
Uitstroom naar werk of vervolgopleiding

Samenwerkingspartners

Verhalen van deelnemers

Het verhaal van Iris

Iris is 19 jaar oud en deelnemer op het WijkLeerbedrijf Daalhof in Maastricht. Op het…

Het verhaal van Fatemeh

‘Ik werkte twaalf jaar in een ziekenhuis, maar ik kon hier niet aan het werk…

Het verhaal van Suzana

‘Twee jaar geleden kreeg ik een brief van de gemeente Hilversum. Ik durfde de brief…

Back To Top