Skip to content

Welkom bij WijkLeerbedrijf Helpende Handen Hengelo!

Het WijkLeerbedrijf Helpende Handen Hengelo is het resultaat van een samenwerking van de gemeente Hengelo, SWB Midden Twente, Carintreggeland, Manna, TMZ, ROC van Twente en Calibris Advies.

Het WijkLeerbedrijf Helpende Handen Hengelo ondersteunt bewoners en organisaties in Hengelo door de inzet van BBL stagiaires bij hulp- en ondersteuningsvragen. Dit doen we met een groep van ongeveer 20 studenten. Zij zijn samen met de coördinator, praktijkopleiders en docenten verantwoordelijk voor het WijkLeerbedrijf. Dit team zal gedurende 4 dagen per week ondersteuning gaan bieden bij allerlei zorgvragen.

Wat doet het WijkLeerbedrijf allemaal?

Wat doen we: De stagiaires van het WijkLeerbedrijf Helpende Handen Hengelo kunnen u helpen met een klus of ondersteunen bij een activiteit. De ondersteunende diensten kunnen eenmalig, structureel of voor een vastgestelde periode worden verricht en zijn grofweg onder te verdelen in de volgende categorieën:

Ondersteunen van huishoudelijke zorg

Hieronder vallen alle activiteiten die (tijdelijke) ondersteuning bieden in de huishoudelijke zorg. Hierbij kunt u denken aan: Aanvullend huishoudelijk werk, ondersteuning van mantelzorger, hulp bij een extra huishoudelijke klus, gezelschap / activiteiten binnenshuis, boodschappen doen enz.

Begeleiden van personen

Hierbij kan gedacht worden aan het begeleiden van (oudere) personen naar de polikliniek, een bezoek aan de huisarts of fysiotherapeut, naar de bibliotheek, een bijeenkomst in de wijk enz. Ook wandelen met in beweging beperkte personen valt hieronder, net zoals samen de hond uitlaten.

Organiseren en uitvoeren van (zorg/welzijn) activiteiten

Hier gaat het om het meewerken aan en ondersteunen bij activiteiten, zoals het helpen met (soos)activiteiten voor ouderen, maar ook het in de woonomgeving van de persoon uitvoeren van zingevende activiteiten, die aansluiten bij de vragen en wensen van die persoon. Het kan ook samen een maaltijd bereiden zijn.

Wat zijn de kosten: Onze ondersteuning is kosteloos het enige wat wij van u verwachten is dat u onze stagiaire begeleidt om vaardigheden aan te leren.

Ons werkgebied: Het werkgebied is geheel Hengelo en kan iedereen zich melden met een vraag. 

Bent u nieuwsgierig geworden na het lezen van bovenstaande, wilt u zich aanmelden, of wenst u meer informatie neem dan contact met ons op.

Onze impact in Hengelo

Helpende Handen Hengelo is gestart in 2012
0
Actieve deelnemers in het WLB?
0
Uitgereikte diploma's
0
Uitstroom zonder diploma
0
Uitstroom naar werk of vervolgopleiding

Samenwerkingspartners

Verhalen van deelnemers

Het verhaal van Iris

Iris is 19 jaar oud en deelnemer op het WijkLeerbedrijf Daalhof in Maastricht. Op het…

Het verhaal van Fatemeh

‘Ik werkte twaalf jaar in een ziekenhuis, maar ik kon hier niet aan het werk…

Het verhaal van Suzana

‘Twee jaar geleden kreeg ik een brief van de gemeente Hilversum. Ik durfde de brief…

Back To Top