Skip to content

Welkom bij het WijkLeerbedrijf Landgraaf!

WijkLeerbedrijf Landgraaf is gevestigd in de dependance van Basisschool de Schatgraver. Van daaruit zetten MBO-deelnemers van VISTA college zich in voor wijkbewoners door het vervullen van informele hulp- en ondersteuningsvragen. Het gaat dan om hulp en ondersteuning waarvoor geen indicatie vanuit de Wmo of zorgverzekering is. In en via het WijkLeerbedrijf komen jong en oud met elkaar in contact en leren iets voor elkaar te betekenen. Naast het vervullen van ondersteuningsvragen organiseren onze studenten samen leuke activiteiten in Landgraaf, dat kan zijn voor de kinderen in de buurt maar ook met en voor ouderen of voor mensen met een beperking. De deelnemers doen door leren en werken in de wijk werkervaring op die aansluit bij hun opleiding Assistent Dienstverlening en Zorg niveau 1 en Helpende Zorg en Welzijn niveau 2. Leerlingen kunnen door het bieden van hulp hun stage succesvol afronden en daarmee hun diploma Assistent Dienstverlening of Helpende Zorg en Welzijn behalen.

De deelnemers worden begeleid door de coördinatoren van het WijkLeerbedrijf, die afkomstig zijn van Meander en Radar. De coördinatoren staan de wijkbewoners te woord die ondersteuning van het WijkLeerbedrijf willen hebben. Zij gaan bij hen langs en koppelen de vraag om ondersteuning aan een deelnemer, die zij ook begeleiden. Verder dragen medewerkers van Meander en Radar bij aan de stagebegeleiding van de deelnemers in de dagelijkse praktijk. Ze werken hierbij nauw samen met de docenten, die vanuit VISTA college als vaste docenten en mentoren aan het WijkLeerbedrijf gekoppeld zijn.

 

Wat doet het WijkLeerbedrijf allemaal?

Het WijkLeerbedrijf Landgraaf biedt inwoners een helpende hand. Het WijkLeerbedrijf is er voor iedereen die een steuntje in de rug kan gebruiken, van jong tot oud. Het betreft informele hulp. Je kunt hierbij denken aan:

  • Samen boodschappen doen
  • Samen eten maken
  • Een wandeling maken
  • Een praatje maken of spelletje spelen
  • Samen licht huishoudelijke taken in het huis uitvoeren

Onze impact in Landgraaf

WijkLeerbedrijf Landgraaf is gestart in 2016
0
Actieve deelnemers
0
Uitgereikte diploma's
0
Uitstroom zonder diploma
0
Uitstroom naar werk of vervolgopleiding

Samenwerkingspartners

Verhalen van deelnemers

Het verhaal van Iris

Iris is 19 jaar oud en deelnemer op het WijkLeerbedrijf Daalhof in Maastricht. Op het…

Het verhaal van Fatemeh

‘Ik werkte twaalf jaar in een ziekenhuis, maar ik kon hier niet aan het werk…

Het verhaal van Suzana

‘Twee jaar geleden kreeg ik een brief van de gemeente Hilversum. Ik durfde de brief…

Back To Top