Skip to content

Welkom bij de Zorgroute Peel en Maas

Onze deelnemers zetten zich in voor wijkbewoners door het vervullen van informele hulp- en ondersteuningsvragen waarvoor geen indicatie vanuit WMO of zorgverzekeraar is. Daarnaast kunnen deelnemers stage lopen bij de aangesloten partners Proteion Schoon en Vincent Depaul. Deelnemers doen zo door te leren en te werken in de wijk en bij de instellingen werkervaring op die aansluit bij het uitvoeren van de ondersteunende taken in de zorg.

De deelnemers worden daarbij dagelijks begeleid door een coördinator vanuit de Gemeente Peel en Maas: Willeke Heijligers. Willeke begeleidt de deelnemers in hun persoonlijke ontwikkeling, bij de dagelijkse praktijk in de wijk en is ook het aanspreekpunt voor iedereen die hulp krijgt vanuit de Zorgroute P&M. Om ervoor te zorgen dat deelnemers duurzaam inzetbaar worden, krijgen de deelnemers scholing op maat vanuit Gilde Opleidingen.

Samenwerkingspartner Stichting Welzijn Panningen zal worden ingezet voor het werven van hulpvragen in de wijk. Mia Ewalts zal vanuit haar functie als dorpsondersteuner de wijkbewoners te woord staan die hulp vanuit de Zorgroute P&M willen hebben of kunnen gebruiken. Daarvoor gaat Mia bij hen langs en zal zij de wijkbewoner in contact brengen met de Zorgroute P&M.

 Wat doet de Zorgroute P&M allemaal?

De Zorgroute P&M biedt bewoners van Peel en Maas, en met name inwoners in de dorpskern Panningen, een helpende hand. De Zorgroute P&M is er voor iedereen die een steuntje in de rug kan gebruiken, van jong tot oud. Een indicatie voor de thuiszorg is niet nodig. Je kunt hierbij denken aan:

  • Samen boodschappen doen
  • Samen eten maken
  • Een wandeling maken
  • Een praatje maken of spelletje spelen
  • Licht huishoudelijke taken in het huis uitvoeren

Onze impact in Peel en Maas

0
Actieve deelnemers
0
Uitgereikte diploma's
0
Uitstroom zonder diploma
0
Uitstroom naar werk of vervolgopleiding

Video's

Samenwerkingspartners

Verhalen van deelnemers

Het verhaal van Iris

Iris is 19 jaar oud en deelnemer op het WijkLeerbedrijf Daalhof in Maastricht. Op het…

Het verhaal van Fatemeh

‘Ik werkte twaalf jaar in een ziekenhuis, maar ik kon hier niet aan het werk…

Het verhaal van Suzana

‘Twee jaar geleden kreeg ik een brief van de gemeente Hilversum. Ik durfde de brief…

Back To Top