Welkom bij WijkLeerbedrijf Alkmaar Zuid

Merkt u dat u niet meer alles zelf kunt doen? Kent u iemand die hulp nodig heeft? Of kunt u als mantelzorger wel een steuntje in de rug gebruiken? Dan staan de mensen van WijkLeerbedrijf Alkmaar-Zuid graag voor u klaar.

WijkLeerbedrijf Alkmaar-Zuid is speciaal opgericht om informele hulp aan mensen in de wijk te bieden. Het idee is heel simpel. Leerlingen van ROC Horizon College willen praktische ervaring opdoen, die aansluit bij hun mbo-opleiding in zorg en welzijn. Onder begeleiding van professionals zijn zij u graag van dienst bij alle mogelijke activiteiten thuis of in de buurt. En daar wordt iedereen beter van!

WijkLeerbedrijf Alkmaar-Zuid biedt de wijkbewoners van de wijken Kooimeer, Staatsliedenbuurt en Overdie een helpende hand. Het WijkLeerbedrijf is er voor iedereen die een steuntje in de rug kan gebruiken, van jong tot oud. U heeft geen indicatie voor de thuiszorg nodig, vaak werken we wel aanvullend aan de thuiszorg.

Het WijkLeerbedrijf is gevestigd in zorgcentrum De Kooimeer. De leerlingen volgen daar ook het onderwijs, docenten van het ROC Horizon College komen speciaal naar deze locatie om lessen te verzorgen. Monique Gabriels en Petra Knopp zijn de coördinatoren van het WijkLeerbedrijf Alkmaar-Zuid. Bij Monique Gabriëls kunt u terecht als u vragen heeft over het WijkLeerbedrijf Alkmaar-Zuid of als u hulp wilt aanvragen. U kunt haar bereiken via 06 – 15 05 06 81 of alkmaarzuid@wijkleerbedrijf.nl.