Wie zijn wij

Voor verschillende opleidingen kun je stage lopen in het WijkLeerbedrijf. De voornaamste zijn: arbeidsmarkt gekwalificeerd assistent AKA , zorghulp en helpende zorg & welzijn. Je volgt jouw opleiding aan een ROC en loopt stage in de praktijk van jouw toekomstige beroep.

Voor de dagelijkse werkzaamheden in het WijkLeerbedrijf is er een wijkstagemakelaar aangesteld, haar naam is Rita Scholten. Rita staat wijkbewoners te woord die hulp van het WijkLeerbedrijf willen hebben, gaat bij hen langs en koppelt de vraag om hulp aan een stagiaire. Rita is het aanspreekpunt voor iedereen die hulp krijgt vanuit het WijkLeerbedrijf. Rita werkt nauw samen met docenten die ter plekke onderwijs verzorgen en de stagiairs begeleiden

Het WijkLeerbedrijf Soesterkwartier ligt, zoals de naam al zegt, midden in de wijk Soesterkwartier. Om schooluitval te voorkomen en het vinden van een baan in de zorg te bevorderen, hebben Amersfoortse zorg- en welzijnsorganisaties samen met onderwijsinstellingen het WijkLeerbedrijf Amersfoort Soesterkwartier opgezet.
Het WijkLeerbedrijf is een samenwerking tussen Amersfoortse zorg- en welzijnsorganisaties samen met onderwijsinstellingen en de gemeente. Stagiairs doen door leren en werken in de wijk werkervaring op die aansluit bij hun opleiding in zorg en welzijn en worden hierbij begeleid door het WijkLeerbedrijf. De aangesloten organisaties zijn: Lyvore, Gemeente Amersfoort en de MBO- en VMBO onderwijsinstellingen: Gezondheidszorg College van ROC Midden Nederland, MBO Amersfoort Zorg en Welzijn, VHet Fundament en Calibris Advies.