Welkom bij WijkLeerbedrijf Rotterdam delfshaven

Het WijkLeerbedrijf Rotterdam Delfshaven is gevestigd in het pand van Humanitas aan de Pieter de Hoochweg in Rotterdam. U kunt er terecht voor een kopje koffie en een praatje. Heeft u een hulpvraag? Dan staan de coördinatoren van het WijkLeerbedrijf, Yvette Mooijman, Betty Soares en Max Altenburg u graag te woord.
In het Wijkleerbedrijf werken tijdens het schooljaar stagiaires van de opleiding Dienstverlening Helpende Zorg & Welzijn (niveau 2)  van het Albeda College. Zij bieden hulp en ondersteuning bij taken die bewoners in de wijk niet (meer) alleen kunnen verrichten en die niet (langer) via de zorgverzekeraar en gemeenten worden vergoed. Wij vragen aan de wijkbewoners ook iets terug, bijvoorbeeld hulp bij de Nederlandse taal of schoolopdrachten.

Voor de dagelijkse werkzaamheden in het WijkLeerbedrijf zijn er drie coördinatoren. De coördinatoren staan de wijkbewoners te woord die hulp van het WijkLeerbedrijf willen hebben, gaan bij hen langs en koppelen de vraag om hulp aan een deelnemer. De coördinatoren zijn het aanspreekpunt voor iedereen die hulp krijgt vanuit het WijkLeerbedrijf. De coördinatoren werken nauw samen met docenten die op verschillende locaties van het Albeda College onderwijs verzorgen en de stagiaires begeleiden.