Ga naar hoofdinhoud

Details - Training basisvaardigheden werkbegeleider

Duur E-learning + 2 of 3 dagdelen training
Incompany
Open inschrijving
Aantal deelnemers minimaal 8 en maximaal 14
Kosten incompany € 225,- (2 dagdelen) / € 295,- (3 dagdelen) training per persoon
Kosten open inschrijving € 275,- (2 dagdelen) / € 345,- (3 dagdelen) training per persoon inschrijven
Inschrijven

Deze training wordt in blended vorm gegeven. Dit houdt in dat je zelfstandig start met 3 E-learning modules met aansluitend 1 dag training in groepsvorm. Optioneel kun je de training uitbreiden met een extra dagdeel training in groepsvorm. Het volgen van de digitale modules neemt 2 – 3 uur in beslag.

Voor wie

Ben je een werkbegeleider of praktijkopleider MBO opgeleid? En ga je studenten van een MBO opleiding tijdens de BPV-periode begeleiden of ben je daar net mee begonnen? Dan geeft deze training je handvatten om hiermee aan de slag te gaan.

Programma

Het programma bestaat uit twee delen, er kan optioneel voor een derde deel gekozen worden. Het eerste deel van de training bestaat uit drie digitale modules:

  • De werkbegeleider heeft kennis van de opbouw van het MBO onderwijs en kan deze kennis gebruiken tijdens de begeleiding in de BPV.
  • De werkbegeleider kan zijn communicatie afstemmen op de student.
  • De werkbegeleider kent de fasen in de begeleiding van de student en heeft handvatten welke techniek hij in welke fase kan gebruiken.

Het tweede deel bestaat uit 1 dag training in groepsvorm. Samen met anderen leer je hoe je de kennis die je in het eerste deel hebt op gedaan kunt toepassen. Je gaat aan de slag met oefeningen. Zo oefen je met het voeren van gesprekken in denkbeeldige praktijksituaties. Natuurlijk kun je alle vragen stellen over situaties die je tegenkomt in jouw dagelijkse werk.

Extra dagdeel (deel 3)

In het extra dagdeel worden werkbegeleiders uitgedaagd om middels reflectieve werkvormen na te denken over het toepassen van het geleerde in de praktijk. Daarnaast gaan we met werkbegeleiders tijdens dit dagdeel aan de slag met eigen competenties, valkuilen en patronen.

Resultaat

Je krijgt inzicht in het begeleidingstraject van studenten en je kunt jou rol daarin optimaal vervullen. Je kunt je studenten verder helpen in hun ontwikkeling. Op deze manier wordt je organisatie een kweekvijver voor nieuw talent. Je ontvangt na afloop een certificaat (als je de modules en de trainingsdag hebt afgerond).
Deze training is geaccrediteerd door Kwaliteitsregister V&VN voor 12 punten, bij Kabiz  voor 9.5 punten en bij het KCKZ voor 9 punten.

Back To Top