skip to Main Content

Details - Training basisvaardigheden werkbegeleider

Duur E-learning + 2 of 3 dagdelen training
Incompany
Open inschrijving
Aantal deelnemers minimaal 8 en maximaal 14
Kosten incompany € 225,- / € 295,- 2 dagdelen training (per persoon)
Kosten open inschrijving € 275,- / € 345,- 3 dagdelen training (per persoon inschrijven)
Inschrijven

Deze training wordt in blended vorm gegeven. Dit houdt in dat u zelfstandig start met 3 E-learning modules met aansluitend 1 dag training in groepsvorm. Optioneel kunt u de training uitbreiden met een extra dagdeel training in groepsvorm.

Voor wie

Bent u een werkbegeleider of praktijkopleider MBO opgeleid? En gaat u studenten van een MBO opleiding tijdens de BPV-periode begeleiden of bent u daar net mee begonnen? Dan geeft deze training u handvatten om hiermee aan de slag te gaan.

Programma

Het programma bestaat uit twee delen, er kan optioneel voor een derde deel gekozen worden. Het eerste deel van de training bestaat uit drie digitale modules:

  • De werkbegeleider heeft kennis van de opbouw van het MBO onderwijs en kan deze kennis gebruiken tijdens de begeleiding in de BPV.
  • De werkbegeleider kan zijn communicatie afstemmen op de student.
  • De werkbegeleider kent de fasen in de begeleiding van de student en heeft handvatten welke techniek hij in welke fase kan gebruiken.

Het tweede deel bestaat uit 1 dag training in groepsvorm. Samen met anderen leert u hoe u de kennis die u in het eerste deel heeft op gedaan kunt toepassen. U gaat aan de slag met oefeningen. Zo oefent u met het voeren van gesprekken in denkbeeldige praktijksituaties. Natuurlijk kunt u alle vragen stellen over situaties die u tegenkomt in uw dagelijkse werk.

Extra dagdeel (deel 3)

In het extra dagdeel worden werkbegeleiders uitgedaagd om middels reflectieve werkvormen na te denken over het toepassen van het geleerde in de praktijk. Daarnaast gaan we met werkbegeleiders tijdens dit dagdeel aan de slag met eigen competenties, valkuilen en patronen.

Resultaat

U krijgt inzicht in het begeleidingstraject van studenten en u kunt uw rol daarin optimaal vervullen. U kunt uw studenten verder helpen in hun ontwikkeling. Op deze manier wordt uw organisatie een kweekvijver voor nieuw talent. U ontvangt na afloop een certificaat (als u de modules en de trainingsdag heeft afgerond).
Deze training is geaccrediteerd door Kwaliteitsregister V&VN voor 12 punten, bij Kabiz  voor 9.5 punten en bij het KCKZ voor 9 punten.

Back To Top