Skip to content

Competent

Competent is een online instrument voor begeleiding. Het helpt praktijkbegeleiders en docenten bij het begeleiden van studenten tijdens hun stage of beroepspraktijkvorming (BPV). Calibris Advies heeft Competent ontwikkeld in samenwerking met onderwijsinstellingen en leerbedrijven.

Competent draait om plannen, meten en coachen. Het helpt onder meer bij het plannen van het leerproces. De opleidingstheorie wordt vertaald naar praktische beroepsvaardigheden. 

Competent wordt naar volle tevredenheid gebruikt in steeds meer leerbedrijven binnen de VVT en GHZ, maar ook in ziekenhuizen. Wat is nou de impact van Competent op de opleidingswerkvloer van de zorg? Om dat te laten zien maakten wij 2 video’s:

Eén in samenwerking met VVT-organisaties Het Hooge Heem en Zorggroep Elde Maasduinen, en één in samenwerking met onze partners Zuyderland MC, MUMC, Vista College en Zuyd Hogeschool. Bekijk de video’s hieronder!

Competent verbetert de communicatie over de voortgang van de opleiding tussen student, leerbedrijf en school. Het zorgt voor een goede onderlinge afstemming bij het gestandaardiseerd meten van de beroepsvaardigheden van de student. Deze worden niet alleen gemeten na afloop van de stage, maar ook tussentijds om leervorderingen vast te leggen. Competent geeft concrete handvatten bij het coachen: het maakt inzichtelijk welke vaardigheden de student al onder de knie heeft en waaraan nog gewerkt moet worden.

Competent kan worden ingezet voor zowel de beroepsopleidende leerweg (bol) als de beroepsbegeleidende leerweg (bbl). Voor bbl is bovendien de mogelijkheid om via Competent eenvoudig verantwoording afleggen over de Subsidieregeling Praktijkleren.

Back To Top