Ga naar hoofdinhoud

Triage

Triage is de methode die triagisten gebruiken om de urgentie van de hulpvragen van patiënten, die bellen naar de huisartsenpost, vast te kunnen stellen. InEen, de branchevereniging van organisaties in de eerstelijnszorg, werkte sinds 2012 voor alle triage-activiteiten samen met Calibris Advies.

InEen heeft een nieuwe diplomeringsregeling met een overgangsregeling vastgesteld. Met ingang van 15 juni 2023 is Bureau Diplomering Triage verantwoordelijk voor Diplomering en Herregistratie van triagisten, certificering van Opleiders Triage en Accreditatie van Huisartsenposten. Voor vragen over deze onderwerpen, kunt u terecht bij BDT – Bureau Diplomering Triage

Calibris Advies is tot 1 januari 2024 nog verantwoordelijk voor de organisatie en uitvoering van het LKT. Het LKT zal per 1 januari 2024 worden overgedragen aan Bureau Diplomering Triage.

Ontwikkeling en uitvoering van het Landelijk Kennisexamen Triage

Het Landelijk Kennisexamen Triage (LKT) wordt in opdracht van InEen ontwikkeld door een expertgroep. De experts zijn werkzaam in het werkveld van triage als triagist of als kaderhuisarts spoedzorg. Zij ontwikkelen jaarlijks, onder deskundige begeleiding, de vragensets voor het LKT. Kandidaten kunnen zich individueel inschrijven voor het LKT. Het examen wordt 6 maal per jaar op 14 plaatsen in het land aangeboden op locaties van Eureka.

U kunt zich inschrijven via onderstaande link.

Inschrijven

Oefenexamen LKT

In het LKT worden diverse vraagvormen getoetst: meerkeuzevragen, meervoudig juistvragen, sorteervragen, matrixvragen en keuzelijstvragen. Ook is er sprake van digitale afname, waarbij de kandidaat zelf instellingen zoals lettergrootte kan aanpassen. Om ervoor te zorgen dat kandidaten goed voorbereid zijn op het examen adviseren wij iedere kandidaat om het oefenexamen te bekijken. Klik hier om het oefenexamen te starten.
Het oefenexamen is in april 2023 geüpdate worden na de update van de NHG Triagewijzer.

Inschrijven, kosten en annulering 2023

Om aan te melden voor het LKT kunt u klikken op de bovenstaande button ‘inschrijven’. U komt dan terecht op de inschrijfpagina van Eureka Examens. U kunt aanmelden voor elk examen in 2023, op een zelf te kiezen locatie. Alleen locaties waar nog examenplaatsen beschikbaar zijn, worden in het menu getoond.

Een kandidaat voor het LKT kan worden aangemeld door de huisartsenpost waar de kandidaat werkt of door de kandidaat zelf. Voor aanmelding is een unieke, eenmalig te gebruiken vouchercode nodig, die door Calibris Advies aan de huisartsenposten in batches is verstrekt.

Kosten voor deelname aan het LKT bedragen € 386,- voor leden (InEen & LHV) en € 523,- voor niet leden. (bedragen zijn exclusief BTW)

Bij annulering van inschrijving voor het Landelijk Kennisexamen Triage verwijzen wij u naar de annuleringsvoorwaarden. Deze vindt u in het Examenreglement.

Na het maken van het examen ontvangt de kandidaat via het mailadres van degene die de kandidaat heeft aangemeld, binnen 4 weken bericht van de uitslag. Het examenresultaat wordt per e-mail medegedeeld in de vorm van een certificaat.

Veelgestelde vragen

Heeft u vragen? Bekijk de veelgestelde vragen. Wordt uw vraag hier niet beantwoord, neem dan contact op met triage@calibrisadvies.nl

Examendata 2023

In kalenderjaar 2023 wordt het Landelijk Kennisexamen Triage nog 3 keer digitaal afgenomen op diverse locaties in Nederland.

  • Dinsdag 4 juli, tijd: 13.00 tot 14.30 uur
    Inzage: donderdagochtend 7 september of maandagmiddag 11 september
  • Woensdag 27 september, tijd: 18.30 tot 20.00 uur*
    Inzage: donderdagochtend 26 oktober of maandagmiddag 30 oktober
  • Dinsdag 7 november, tijd: 13.00 tot 14.30 uur
    Inzage: donderdagochtend 7 december of maandagmiddag 11 december

Let op: het avondexamen is niet mogelijk op locatie Amersfoort en Hengelo.

De kennisbasis voor het Landelijke Kennisexamen Triage – september 2023 wordt gevormd door het boek NHG Triagewijzer 2022, inclusief alle updates tot en met maart 2023.

Back To Top