skip to Main Content

Competent

Competent is een instrument voor online begeleiding. Het helpt praktijkbegeleiders en docenten bij het begeleiden van studenten tijdens hun stage of beroepspraktijkvorming (BPV). Calibris Advies heeft Competent ontwikkeld in samenwerking met onderwijsinstellingen en leerbedrijven.

Competent draait om plannen, meten en coachen. Het helpt onder meer bij het plannen van het leerproces. De opleidingstheorie wordt vertaald naar praktische beroepsvaardigheden. 

Competent verbetert de communicatie over de voortgang van de opleiding tussen student, leerbedrijf en school. Het zorgt voor een goede onderlinge afstemming bij het gestandaardiseerd meten van de beroepsvaardigheden van de student. Deze worden niet alleen gemeten na afloop van de stage, maar ook tussentijds om leervorderingen vast te leggen. Competent geeft concrete handvatten bij het coachen: het maakt inzichtelijk welke vaardigheden de student al onder de knie heeft en waaraan nog gewerkt moet worden.

Competent kan worden ingezet voor zowel de beroepsopleidende leerweg (bol) als de beroepsbegeleidende leerweg (bbl). Voor bbl is bovendien een extra module ontwikkeld; hiermee kan een leerbedrijf eenvoudig verantwoording afleggen over de subsidieregeling Praktijkleren.

  • Competent wordt naar volle tevredenheid gebruikt in steeds meer leerbedrijven binnen de VVT en GHZ, maar ook in de Limburgse ziekenhuizen. Wat is nou de impact van Competent op de opleidingswerkvloer van ziekenhuizen? Om dat te laten zien maakten wij in samenwerking met onze partners Zuyderland MC, MUMC, Vista College en Zuyd Hogeschool een korte video. Bekijk de video hierboven!
  • Ga direct naar de website van Competent, klik hieronder!

 

Back To Top