Ga naar hoofdinhoud

De werkweek van Naomi

”Sinds februari 2021 werk ik bij Calibris Advies als projectcoördinator. In deze rol komt mijn kennis uit de opleiding maatschappelijk werk en mijn werkervaring in de thuiszorg mooi samen.

Werken in een WijkLeerbedrijf trok mij gelijk aan! Want, je bent bezig met de groei en het creëren van kansen voor de deelnemers.”

Hoe ziet mijn functie bij Calibris Advies eruit?

De rol van coördinator is erg uiteenlopend. Je bent aanspreekpunt voor deelnemers, klanten uit de wijk en welzijnsorganisaties, docenten, thuiszorgorganisaties en de werkbegeleider van de gemeente. Je houdt de voortgang van de deelnemers bij en zorgt ervoor dat hun traject goed verloopt. De deelnemers hebben het doel om hun diploma te behalen en uit te stromen naar een baan in de zorg. Als coördinator in het WijkLeerbedrijf geef je zowel 1-op-1 als in groepsverband begeleiding.

Een inkijkje in mijn werkweek

Om een beeld te geven van mijn werkzaamheden, hier een inkijkje in één van mijn werkweken:

Maandag – Ik start de week altijd in Den Haag Schilderswijk en open het WijkLeerberdrijf om 08:30 uur. Tot 09:00 uur ben ik bereikbaar voor absenties van deelnemers of klanten. Wanneer een klant zich afmeldt, loopt de deelnemer stage op het WijkLeerbedrijf. Dan gaat hij/zij aan de slag met e-learnings voor het behalen van certificaten die belangrijk zijn om een goede start in de zorg te kunnen maken. Of kunnen ze een workshop meedoen bij collega Marleen die een werkfittraject op dezelfde locatie coördineert. In de middag heb ik nog twee laatste intakes voor de start van de nieuwe groep gepland, de dag erna. Na het gesprek bespreek ik de uitkomst met de werkbegeleider van de gemeente. Na haar akkoord kan ik de intake terugbellen met het nieuws dat degene kan starten met de opleiding. Aan het einde van de dag komt de stagegroep na hun stages terug naar het WijkLeerbedrijf. Ik houd met de groep een intervisiemoment om de dag af te sluiten.

Dinsdag – Elk half jaar start er een nieuwe groep. Met de start van een nieuwe groep organiseren we de eerste weken van hun opleiding een introductie periode. De nieuwe groep start vandaag met hun eerste introductiedag. Ik heb een leuke en volle dag met kennismakingsactiviteiten, het geven van workshops over werknemersvaardigheden/werken in de zorg/signaleren en rapporteren en uitleggen hoe het WijkLeerbedrijf werkt. Dit doe ik niet alleen, maar in samenwerking met de begeleider vanuit de gemeente.

Woensdag – Op woensdag is het WijkLeerbedrijf in Den Haag gesloten. Ik heb geen vast project. Soms val ik in voor collega’s die ziek zijn. Dit vind ik altijd leuk om te doen. Zo zie ik ook hoe het eraan toegaat op de andere WijkLeerbedrijven. Ik leer veel van de verschillende werkwijzen van de collega’s. Als coördinator werken we binnen bepaalde kaders, maar elke collega geeft er toch weer een eigen draai aan. Hierdoor doe ik altijd weer leuke inspiratie op voor op mijn eigen locatie in Den Haag.

Donderdag – Vandaag ondersteun ik op een nieuwe locatie in Amsterdam Nieuw-West. Omdat er een extra groep deelnemers start hebben ze hier veel nieuwe wijkklanten nodig. Ik fiets een rondje in de wijk om kennis te maken met de welzijnsorganisaties in de wijk en flyers te verspreiden. Ik leg uit welke hulp de deelnemers van het WijkLeerbedrijf kunnen bieden aan de wijkbewoners en op welke wijze wij te werk gaan. Ik heb geluk en krijg direct een cliënt aangemeld waar ik aan het einde van de middag nog op intake kan. Ik sluit mijn dag dus positief af!

Vrijdag – In Den Haag is het een drukke dag. In de ochtend ga ik verder met het introductieprogramma van de nieuwe groep. In de middag krijgen ze van een externe een workshop computervaardigheden. Dit zorgt ervoor dat ik in de middag tijd heb voor de 3-maandelijkse evaluatiegesprekken van de andere, al lopende groep. Het evaluatiegesprek is een gesprek van ongeveer drie kwartier per persoon. Voorafgaand aan het gesprek hebben we contact met de docent en stagebegeleiders. Hun feedback geven we tijdens het gesprek aan de deelnemer terug. We vragen daarnaast ook goed door naar de ervaring van de deelnemers. Soms spelen er zaken die van invloed zijn op hun welzijn waar we ook bij kunnen helpen of we verwijzen door naar de juiste instanties in de buurt. Na een aantal intensieve gesprekken is het weekend!

Op het moment dat je dit leest ben ik even niet bereikbaar voor vragen. Wil je één van mijn collega-coördinatoren spreken om te horen hoe hij of zij het werken als projectcoördinator bij Calibris Advies ervaart? Bel naar ons kantoor via 030 – 3035 480.

Back To Top