Skip to content

Ons verhaal

In Nederland staan nog veel mensen aan de kant. Bijvoorbeeld omdat ze een uitkering ontvangen of een beperking hebben. Anderen hebben geen opleiding, te weinig werkervaring of niet het juiste diploma. Sommige nieuwkomers in Nederland komen lastiger aan het werk, omdat taal en cultuur drempels zijn.

Zonde! De talenten, toegevoegde waarde op de arbeidsmarkt en de maatschappelijke en economische betekenis van deze mensen zijn namelijk niet te onderschatten.

Daarnaast staan de uitvoerende beroepen in zorg en welzijn onder druk. Voor werkzaamheden als het toedienen van medicatie, hulp bij douchen en aankleden of simpelweg een praatje maken, hebben we deze mensen heel hard nodig.

Begeleiding naar werk, training en advies

Calibris Advies brengt (toekomstige) zorg- en welzijnsmedewerkers en de arbeidsmarkt bij elkaar. Dit doen we met begeleiding naar werk, training en advies. We begeleiden mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar relevante, waardevolle beroepen op mbo-niveau. Hierbij richten we ons speciaal op de niveaus 1, 2 en 3.

Voor het behalen van diploma’s en erkende certificaten bieden we toegang tot opleidingen en vervolgopleidingen. We helpen mensen niet alleen bij het vinden van betaald werk, maar ook bij het behouden daarvan.

Meetbare resultaten

Dankzij onze 80-jarige geschiedenis zijn we een spil in de samenwerking tussen zorginstellingen, gemeenten, UWV en onderwijs. Met onze adviezen zorgen we ervoor dat ook deze organisaties precies weten wat nodig is om onze doelgroep aan werk te helpen én te houden.

Als sociale onderneming is ons succes duidelijk en meetbaar. Daarom werken financiers van (sociale) projecten graag met ons: ze financieren geen beloftes, maar resultaten. Calibris Advies is een doorstart van Calibris, het voormalige kenniscentrum voor Zorg, Welzijn en Sport.

Ons verhaal gaat 80 jaar terug

Nieuwsgierig naar onze historie?

Lees het hier

Innovatieve financiering

Soms is het lastig om financiering te vinden voor doelgroepen die tussen de wal en het schip belanden. Omdat wij als sociale onderneming duidelijke, meetbare resultaten garanderen, worden innovatieve financieringswijzen mogelijk. Daarom werken we graag met Educational Impact Bonds.

Trots

Met meer dan 80 jaar ervaring, kunnen we met trots zeggen dat we de talenten, toegevoegde waarde en maatschappelijke en economische betekenis benutten van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Met onze praktische leerwerkoplossingen richten wij ons op (toekomstige) medewerkers op mbo-niveau. Hierbij hebben we speciale aandacht voor de niveaus 1, 2 en 3.

Wij zijn ervan overtuigd dat de zorg en welzijn in Nederland niet zonder de bijdrage van deze mensen kunnen. Daarmee zijn we na meer dan 80 jaar terug bij de kern van onze organisatie.

Back To Top