Skip to content

De werkweek van Lisanne

”Ik ben sinds begin 2022 werkzaam als junior adviseur bij Calibris Advies. Na twee jaar als projectmanager in de publieke sector gewerkt te hebben, was ik op zoek naar meer verdieping en ontwikkeling. Beide vond ik bij Calibris Advies! Ik kan bij Calibris Advies mijn maatschappelijke betrokkenheid en ambitie om mij te ontwikkelen als ervaren professional waarmaken. Met een achtergrond in politieke wetenschappen en sociologie houd ik zowel van strategisch, bestuurlijk denken als direct in contact zijn met de doelgroep waarvoor je je (uiteindelijk) inzet.”

Hoe ziet mijn functie bij Calibris Advies eruit?

Werken bij Calibris Advies is afwisselend en in te vullen naar waar ik energie van krijg. Dat zie je goed terug in mijn werkzaamheden. Als junior adviseur begon ik met het vervullen van de rol WelSlagen-coach. Super leerzaam en de ideale manier om de doelgroep goed te leren kennen. Op dit moment ontwikkel ik mij binnen Calibris Advies tot projectleider / adviseur van WelSlagen Laurens en Rotterdam. Ik werk samen met een collega adviseur die mij begeleid in het ontwikkelen van de taken die horen bij het projectleider- en adviseurschap. Naast het project WelSlagen houd ik mij bezig met de communicatie en positionering van ZorgStart en Calibris Advies. Een rol waarin ik veel vrijheid en ruimte ervaar om te experimenteren. Het is voor mij perfect om mijn interesse in het bereiken van de doelgroep en (netwerk)professionals kwijt te kunnen.

Een inkijkje in mijn werkweek

Cliché maar waar, geen dag en week is hetzelfde bij Calibris Advies. Om een beeld te geven van mijn werkzaamheden, hier een inkijkje in één van mijn werkweken:

Maandag – Ik start de week in Rotterdam. De WelSlagen Laurens deelnemers volgen wekelijks één dag les en twee dagen stage. Op de lesdag van één van de twee groepen neem ik het eerste uurtje intervisie over van de WelSlagen-coach en beantwoord ik vragen van de studenten, docent en coaches. In het begin van het WelSlagen-traject is het aan mij als projectleider om het overzicht en de rust te bewaren. Er komt veel op de studenten af!

Dinsdag – Ook op dinsdag start ik mijn dag in Rotterdam. Voor de 2de groep WelSlagen Laurens geef ik op hun vaste lesdag een uitleg over ons begeleidingssysteem Competent. Met Competent bereiden we de studenten voor op het digitaal werken tijdens hun toekomstige BBL-opleiding. In de middag volg ik de stuurgroep WelSlagen Laurens vanuit huis. Met de samenwerkingspartners van de gemeente Rotterdam nemen we de voortgang en stand van zaken digitaal door.

Woensdag – Woensdag is mijn vaste ZorgStart-dag op het kantoor in Houten. Om als communicatieadviseur goed op de hoogte te zijn van de laatste ontwikkelingen, is het handig om op locatie aanwezig te zijn. Het is de eerste week voor het project ZorgStart in Noord- en Midden-Limburg, dus genoeg om over te schrijven en publiceren!

Donderdag – Op donderdag heb ik geen afspraken in Houten of Rotterdam dus werk ik thuis. Met een collega neem ik in de ochtend telefonisch de agenda door voor het aankomende overleg Opleiden op de eerstvolgende Calibris Advies-dag (gezamenlijke dag met alle collega’s, vindt één keer per maand plaats op woensdag). Verder handel ik mailtjes af en bereid ik mijn ontwikkelingsgesprek voor. Die vindt plaats aan het einde van de dag. In mijn ontwikkelingstraject van junior adviseur naar adviseur, heb ik periodiek een ontwikkelings- en feedbackgesprek met mijn collega adviseur en senior adviseur.

Vrijdag – Op vrijdag werk ik, mits geen afspraken op locatie, eigenlijk altijd thuis. In alle rust kan ik aan de slag met stukken schrijven (procesbeschrijving WelSlagen en nieuwsberichten voor op de Calibris Advies- en ZorgStart-website) en het voorbereiden van LinkedIn posts. Iets waar ik in de hectiek van de week, eerder niet aan toe kwam.

Ben je benieuwd of werken bij Calibris Advies bij jou past of heb je vragen n.a.v. mijn functie? Bel of app mij gerust via 06-18895447.

Back To Top