Skip to content

De werkweek van René

”Ik werk al sinds de start in 2015 als adviseur / projectleider bij Calibris Advies. Daarvoor heb ik bij verschillende werkgevers gewerkt, maar altijd met de doelgroep van mensen die lastig op eigen kracht een baan kunnen vinden, veelal ook in de combinatie met het organiseren van opleidingen. Ik heb Calibris Advies zien groeien van een kleine organisatie met 15 mensen naar een volwassen bedrijf met meer dan 40 mensen. Het mooie van het werken bij Calibris Advies is voor mij de diversiteit van werkzaamheden en projecten en de contacten die je hierin hebt met deelnemers, opdrachtgevers en collega’s. Geen dag is hetzelfde!”

Hoe ziet mijn functie bij Calibris Advies eruit?

Ik werk fulltime. Dat is bij Calibris Advies 40 uur per week. In mijn functie als adviseur / projectleider ben ik gedurende de werkweek actief in verschillende projecten en in verschillende rollen: bij de één als projectleider, bij de ander als adviseur of als coach van deelnemers. Vaak werk je op de locatie waar het project wordt uitgevoerd, maar soms ook op afstand of vanuit huis. Ik kan grotendeels mijn eigen agenda plannen, zodat ik rekening kan houden met reistijden en (online) afspraken.

Op dit moment ben ik actief in vijf projecten in de regio Zuid-Oost Nederland, van Tilburg tot Maastricht, variërend in duur van enkele maanden tot een project wat al zes jaar loopt.

Een inkijkje in mijn werkweek

Om je een beeld te geven van mijn werkzaamheden, hier een inkijkje in mijn werkweek:

Maandag – Om half 8 stap ik in Eindhoven in de auto op weg naar Sittard. Ik ben projectleider van een bijzonder project in het Zuyderland ziekenhuis, waarin diverse doelgroepen (o.a. praktijkschool-leerlingen, Entree-leerlingen, GGZ re-integranten, mensen met een beperking) de kans krijgen om zich te ontwikkelen binnen de Leeromgeving Facilitair Bedrijf. Vandaag maak ik kennis met de nieuwe coördinator en staat het maandelijkse coördinatoren-overleg gepland. We bespreken lopende zaken en de status van diverse kleinere projecten. Verder leg ik de laatste hand aan de nieuwsbrief die deze week nog verstuurd zal worden.

Dinsdag – Vandaag werk ik vanuit huis. Ik heb in de ochtend twee online intakegesprekken gepland vanuit het project ZorgStart Noord- en Midden-Limburg. In dit project kunnen mensen zich oriënteren op het werken en leren in de zorg. In mijn rol als coach begeleid ik hierin een 12-tal deelnemers gedurende hun oriëntatietraject. In de middag heb ik een online overleg met een ziekenhuis in Maastricht. Wij hebben voor hen een kwaliteitsevaluatie uitgevoerd, waarvan de resultaten in december worden gepresenteerd. We stemmen vandaag de aanpak af en kijken waar de presentatie nog moet worden gewijzigd.

Woensdag – Vanochtend werk ik mijn mail bij en doe een aantal administratieve taken. Rond de middag rij ik naar Venray waar aan het eind van de middag een diploma-uitreiking plaatsvindt op het WijkLeerbedrijf. Daarvoor heb ik online met een collega en de opdrachtgever van ons project in Sittard, ons maandelijks projectoverleg waarin de voortgang wordt besproken. Om 4 uur begint de uitreiking waar ik het openingswoord mag doen.

Donderdag – Vandaag ben ik in de ochtend weer in Venray op het WijkLeerbedrijf. We hebben ons tweewekelijks teamoverleg. Om half 1 hebben we een afspraak met de contactpersoon van de gemeente Venray om de wervingsactiviteiten voor het volgende instroommoment van de opleidingen te bespreken. Daarna rij ik met een collega van het WijkLeerbedrijf naar Helmond. We hebben plannen om in Venray een strijkservice te starten in het WijkLeerbedrijf en hebben afgesproken met een voormalig opdrachtgever die al jaren een succesvolle strijkservice runt. Goed om te kijken wat we van hen kunnen leren!

Vrijdag – Vanochtend werk ik administratie bij en kijk vast vooruit naar wat er volgende week is gepland. Vanmiddag heb ik in Tilburg een evaluatie met een zorgorganisatie die stage- en BBL-plekken heeft aangeboden in ons WelSlagen project. Tegelijk kijken we of zij interesse hebben om volgend jaar weer mee te doen. Aansluitend heb ik met een collega om 4 uur nog een afspraak met de gemeente Tilburg om in een eerste gesprek te verkennen of een WijkLeerbedrijf voor de stad een optie zou kunnen zijn. Heel leuk, want dat kan een nieuwe opdracht worden! En dan zit de week er alweer op. Fijn weekend!

Ben je benieuwd of werken bij Calibris Advies bij jou past of heb je vragen over mijn functie? Bel of app mij gerust via 06-11702928.

Back To Top