Skip to content

Adviseur / projectleider

In de functie van adviseur / projectleider ben je een kei in het projectmatig werken. De adviseurs draaien hun hand niet om voor het schrijven van een projectplan en zorgen dat de afgesproken resultaten worden behaald. Ze zijn betrouwbare samenwerkingspartners voor de partijen zoals zorg en welzijnsorganisaties, gemeenten, het UWV en mbo onderwijsinstellingen.

Hoe ziet het werk van een adviseur / projectleider eruit?

De dag voor een adviseur / projectleider is enorm afwisselend en bijna nooit hetzelfde! Zij gaan met opdrachtgevers om tafel om de samenwerking te organiseren tussen zorgorganisaties, onderwijs en gemeenten. Samen kijken zij naar het oplossen van vraagstukken op het gebied van toeleiden, opleiden en begeleiden van toekomstige medewerkers in de zorg. Dit doen ze voor onze doelgroep: mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Hierbij kan je denken aan uitkeringsgerechtigden en zij-instromers. Na goedkeuring van de offerte, voeren ze de projecten uit om onze doelgroep via een praktisch leer- & werktraject klaar te stomen voor een baan of opleiding in de zorg. Dit start met het schrijven van het projectplan. De kaders (begroting, planning etc.) voor het project zetten zij voor de collega’s neer. Samen met hun collega’s zorgen de adviseurs / projectleiders dat de afgesproken resultaten worden behaald. De adviseurs / projectleiders krijgen energie van de contacten die ze hebben met deelnemers, cliënten, zorg en welzijnsorganisaties en onderwijsinstellingen.

De werkweek van René (adviseur/projectleider)

”Het mooie van het werken bij Calibris Advies is voor mij de diversiteit van werkzaamheden en projecten en de contacten die je hierin hebt met deelnemers, opdrachtgevers en collega’s. Geen dag is hetzelfde!”

Bekijk de werkweek van René

Welke kwaliteiten heb je als adviseur/projectleider nodig?

Wij vinden de richting van de gevolgde opleiding niet erg van belang, maar het is wel noodzakelijk dat een adviseur minimaal beschikt over HBO+ werk- en denkniveau en hij of zij beschikt over minimaal drie jaar relevante werkervaring. Het is prettig als een adviseur al werkervaring heeft binnen advisering bij organisaties in de zorg- en welzijnssector, net als kennis en ervaring in de samenwerking met gemeenten en/of mbo onderwijsinstellingen. Een dosis zakelijk inzicht is van belang. Ervaring met projectmatig werken en het beheersen van projecten is voor Calibris Advies van meerwaarde. Hierdoor kan de adviseurs de verantwoordelijkheid over projecten dragen. Onze adviseurs werken zowel graag zelfstandig als dat ze ook uitstekend in staat zijn om samen te werken en de belangen van verschillende partijen (zowel intern als extern en op verschillende niveaus) aan te voelen en in het oog te houden. Adviseur hebben een goed gevoel voor organisatiesensitiviteit. Een hands-on-mentaliteit en pragmatische instelling maken dat de adviseur / projectleider plezier heeft in zijn of haar werk, doordat ze voortdurend kunnen schakelen tussen strategische, tactische en operationele onderwerpen. De adviseurs zijn communicatief sterk, echte netwerkers en klantgericht. Zij worden blij van het werken binnen een dynamische omgeving.

Andere rollen bij Calibris Advies

Back To Top