Skip to content

Senior adviseur

Als senior adviseur onderwijs en zorg ben je een ondernemende netwerker. Het is een functie die raakvlakken heeft met programmamanagement, projectmanagement en beleidsadvies. Een senior adviseur heeft ervaring en kennis van de zorg en welzijn en/of onderwijssector. Samen met opdrachtgevers worden vraagstukken binnen de arbeidsmarkt van de zorgsector met leer-werkoplossingen opgelost en de senior adviseur is in staat om nieuwe opdrachten binnen te halen door te netwerken.

Hoe ziet het werk als senior adviseur eruit?

In de agenda van de senior adviseur staan afspraken met overheidsinstellingen, zorginstellingen en onderwijsinstellingen om samen te kijken naar het oplossen van vraagstukken op het gebied van toeleiden, opleiden en begeleiden van toekomstige medewerkers in de zorg. De focus ligt bij de vraagstukken rondom het begeleiden van stagiaires en BBL’ers in de langdurige zorg (met name ouderenzorg). Hiermee draagt de adviseur bij aan meer bekwame medewerkers in de zorg.

De gevoerde gesprekken worden vertaald in concrete concepten op basis van klantbehoeftes en marktontwikkelingen. Als senior adviseur onderhoud je actief het relevante netwerk, op het niveau van beslissers in één of meer arbeidsregio’s om (middel-)grote opdrachten in de markt binnen te halen. Daarnaast houd je je als adviseur bezig met de uitvoering en realisatie van projecten binnen de vastgestelde kaders. De betrokken projectadviseur werkt mee in de lopende projecten. Uiteraard wordt het management op de hoogte gebracht van de voortgang. Senior adviseurs leveren op deze wijze een actieve bijdrage aan de ontwikkeling van het (advies)vak.

De werkweek van Petra (senior adviseur)

“Als senior adviseur ben ik gedreven om de vraag van de klant te begrijpen en (samen met de klant en collega’s) naar haalbare oplossingen te zoeken, waarbij ik vragen kan verhelderen en antwoorden kan aanreiken. Van zinvol werk bloei ik op, dus ik kan bij Calibris Advies mijn hart ophalen!”

Bekijk de werkweek van Petra

Welke kwaliteiten heb je als senior adviseur nodig?

Bij Calibris Advies vinden we de richting van de gevolgde opleiding minder van belang maar het is wel noodzakelijk dat een senior adviseur beschikt over HBO+/WO werk- en denkniveau. Daarnaast beschikt een senior adviseur over minimaal 5 jaar relevante werkervaring. Naast ervaring met project- en programmamanagement is ook werkervaring binnen advisering in arbeidsmarkt, re-integratie, zorg- en/of welzijnsvraagstukken gewenst. De senior adviseur bij Calibris Advies heeft zakelijk inzicht en kan goed projectmatig werken en complexe projecten beheersen. De eindverantwoordelijkheid over projecten wordt gedragen en de senior adviseur deinst niet terug voor ingewikkelde samenwerkingen.

De senior adviseur werkt zowel graag zelfstandig als dat hij/zij ook uitstekend in staat is om samen te werken en de belangen van verschillende partijen (zowel intern als extern en op de verschillende niveaus) aan te voelen en in het oog te houden. Een goed gevoel voor organisatiesensitiviteit en soms een stap terug doen om zaken helder te zien horen bij deze rol, net als een hands-on mentaliteit en pragmatische instelling. Het schakelen tussen strategische, tactische en operationele onderwerpen gaat een adviseur goed af. Door de klantgerichtheid en het talent in netwerken, kan een senior adviseur overtuigen en beïnvloeden. In processen wordt het overzicht bewaard en wordt structuur aangebracht. Een aantal van de senior adviseurs geven leiding aan collega’s binnen de projectteams.

Andere rollen bij Calibris Advies

Back To Top