Skip to content

Projectcoördinator

Bij Calibris Advies heeft de projectcoördinator begeleidende kwaliteiten. Hij of zij is namelijk het eerste aanspreekpunt en een steun voor onze deelnemers die via het WijkLeerbedrijf een werktraject met een mbo opleiding richting de zorg volgen. De projectcoördinator zorgt voor goede afstemming tussen de wijkbewoners, de docenten en andere betrokkenen zodat alles soepel verloopt.

Hoe ziet het werk van een projectcoördinator eruit?

Als projectcoördinator is geen dag hetzelfde! De projectcoördinator maakt iedere werkdag het verschil: voor de deelnemers van onze WijkLeerbedrijven, voor de wijkbewoners en onze samenwerkingspartners. Dit doet de projectcoördinator door de coördinerende schakel, een eerste aanspreekpunt en een steun te zijn. De deelnemers van onze projecten hebben een grote afstand tot de arbeidsmarkt doordat zij bijvoorbeeld een (bijstands-)uitkering ontvangen. Ze hebben een ontwikkelbaar talent voor de zorg die de projectcoördinator helpt inzetten.

De projectcoördinator verzorgt bij de start van het traject in het WijkLeerbedrijf het introductieprogramma voor de deelnemers. Onze deelnemers lopen tijdens hun opleiding ook stage. Dit doen ze onder andere bij wijkbewoners. Tijdens de stagedagen is een projectcoördinator op het WijkLeerbedrijf aanwezig om de touwtjes in handen te houden. Hij of zij verzorgt de match voor de stageplaats tussen deelnemer en wijkbewoner en de projectcoördinator is het aanspreekpunt voor de wijkbewoners die informele hulp ontvangen. Ook stemt een projectcoördinator af met zorgorganisaties over stageplekken binnen de (thuis-)zorg. De projectcoördinator heeft oog voor verbeterpunten en pakt dit proactief op, door te begeleiden of het geven van workshops over thema’s als werknemersvaardigheden, communicatie en het omgaan met stijgende energiekosten.

Het maakt de projectcoördinator blij om deelnemers te kunnen steunen op sociaal vlak door knelpunten op te lossen die zich voordoen in de persoonlijke leefomgeving. Het is de taak van de projectcoördinator om vroegtijdig (nieuwe) problemen te signaleren en te helpen bij de oplossing. Dit met blijvend oog voor het behoud en vergroten van de zelfredzaamheid van de deelnemers. Waar nodig verwijst de projectcoördinator op tijd door naar (hulpverlenende) instanties.

Welke kwaliteiten heeft een projectcoördinator nodig?

Voor de functie van projectcoördinator is HBO werk- en denkniveau nodig en dit niveau is aantoonbaar door een relevante opleiding of werkervaring in de zorg en welzijn en/of onderwijssector. Om samen te werken met collega’s aan projecten om mensen met minder kansen, meer kansen te bieden is het nodig dat een projectcoördinator hart heeft voor onze doelgroep. Om onze deelnemers goed te helpen is een begeleidende instelling noodzakelijk. Als projectcoördinator werk je graag zelfstandig en kan je het eigen werk goed organiseren. Voor het werk is het belangrijk dat een projectcoördinator stressbestendig is. De hectiek en problematiek die onze deelnemers met zich mee brengen moet hij of zij goed kunnen handelen en loslaten. Een projectcoördinator is communicatief sterk, kan goed netwerken en krijgt energie van de contacten die ze hebben met deelnemers, cliënten, zorg- en welzijnsorganisaties en onderwijsinstellingen. Als projectcoördinator moet je dus houden van het werken binnen een dynamische omgeving, een hands-on-mentaliteit hebben en pragmatisch zijn ingesteld.

Andere rollen bij Calibris Advies

Back To Top